Maestralno pogrešan potez jednog maestra

Više od 600 potpisa za smenu upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića...Vanja Ejdus, glumica

Ostavite komentar


  1. Svaka cast ovim ljudima! Zivim van Srbije i kad sam letos otisao na Matematicki fakultet bilo mi je muka kad sam video u kakvim uslovima tamo moje kolege rade i gde nasi mladi studiraju. Predlazem Danasu da napravi seriju reportaza o fizickim uslovima nasih institucija. To je nevidjeno! Bio sam u raznim zemljama i u Africi i Aziji i to nigde nisam video.

  2. Dragi Vanja, Čitam vas tekst u Francuskoj. Duboko dirnuta jačinom Vaseg apela i stanjem u jednoj prestižnoj kulturnoj instituciji kao sto je Narodno Pozoriste pridružujem se vašem otporu. Zelim da istrajete u vašoj pravičnoj borbi. Vas glas, vaša umetnost su neophodni da bi svetlost kulture terala tamu koja sve vise obavija ne samu Srbiju, već globalno celu planetu. Kao i uvek manjina ima pravo. Držite se za vas i za nas. Srdačan pozdrav, Vesna

  3. Najblaze receno ZAPANJEN SAM Tvojim tekstom – moram da ti se obratim sa ti jer te znam od „malih nogu“ … SJAJNO do tancina – molim Te da procitas moj komentar na tekst Danas-a sa Maricicem da ga ne ponavljam ovde – tvojoj majci najsrdaniji pozdrav – davnih dana kada sam bio u Sava Centru sam saradjivao sa njom

  4. “ I sve to sa izgrebanom scenografijom, pacovima po ćoškovima, bez sapuna, sa malim platama, nezadovoljnim šminkerima, garderoberima, rekviziterima. ….“ Ovo je samo po sebi sramota i bruka, nešto zbog čega bi svi trebalo da se osećamo postiđeno i, kao i Vanja PONIŽENO. To je mesto na kojem prestaju sve priče, razgovori, pregovori. Posebno izgovori odgovornih. Ovde nema izgovora a postoji samo jedno rešenje. Dolazak novog upravnika. Moja malenkost nema dileme : potrebno je uvesti novo krivično delo u naš krivično-pravni sistem, Krivični zakonik, sa radnim nazivom „zločin protiv kulture“ sa kaznama kao i za svako drugo prelaženje debele crvene linije . Srđan Stojković adv.

  5. Bravoooo, Vanjuska
    Valjda ce taj “gospodin” konacno shvatiti da mu je vec vreme da nestane.
    Momentalan otkaz e basta …
    Ciao !

  6. Nekultura je postala toliko agresivna, moćna i neizbežna, da mi više nije ni stalo do kulture. Dioptrija nam je toliko velika da, umesto naočara, treba da nosimo mikroskope.

  7. Dejan Savic je jedan umisljeni, mali covek. Znam ga jos iz vremena kad je bio samo dirigent. Nas, decu je, dan pred takmicenje u solo pevanju, toliko isprozivao da nista ne valja to sto pevamo i sto smo vezbali mesecima, rasplakao nas, ucinio da budemo jos nesigurniji nego sto jesmo u tom neznom dobu, i pred tako veliki dan. A bio je pozvan da nas cuje, ohrabri i da eventualno neki komentar. On jedostavno ne zasluzuje da bude ni na kavoj funkciji, jer je bahat, bezosecajan i bezobrazan. Bio, a vidim i ostao. Saosecam se sa svim zaposlenima u Narodnom Pozoristu i nadam se da cete ga se osloboditi.

  8. Svaka cast ,sjajno napisano ,jasno I cinjenicno nepobitno nije pokvarila emocija koja je samo obogatila tekst kulturnim jecajem I stavom da nece moci dalje ovako . Bravo , ovako se brani.kultura profesija, dostojansuvo I sloboda

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.