Majdanpek: Na “Zlatnoj noti” najbolji Danilo Savić iz Požarevca i Leonida Mitrović iz Negotina 1Foto: FB Nenad Ilijić

Asocijacija gitarista istočne Srbije godinama unazad organizuje festival gitare “Zlatna nota” u Donjem Milanovcu. Na ovogodišnjem učestvovalo je više od 60 učenika muzičkih škola iz desetak gradova Srbije. Glavne nagrade 15. jubilarne “Zlatne note” pripale su Danilu Saviću i Leonidi Mitrović.

I festival gitare “Zlatna nota” morao je da pauzira dve godine zbog pandemije korona virusa. Poslednji je održan 2019. godine, na ovogodišnjem učestvovalo je više od 60 učenika muzičkih škola iz Beograda, Pozarevca, Užica, Aleksinca, Zaječara, Negotina, Majdanpeka i Škole gitare iz Bora.

Mladi gitaristi nadmetali su se u sedam kategorija pod budnim okom stručnog žirija koji je predvodio direktor Gitar art festival Beograd Boško Radojković.

Glavne nagrade festival električnu i akustičnu gitaru, prema odluci stručnog žirija, dobili su Danilo Savić iz Požarevca i Leonida Mitrović iz Negotina.

Jubilarni XVI festival gitare ,,Zlatna nota“ organizovali su Centar za kulturu Donji Milanovac i Asocijacija gitarista istocne Srbije.

Naredna “Zlatna nota” kako najavljuju organizatori biće održan u aprilu iduće godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari