Majdanpek: Otvorena izložba radova sa XVI Male škole slikanja 1Foto: J. B. K.

Inetrnacionalnu izložbu “Žene slikari” u Majdanpeku duže od decenije, kao prateći program, prati Mala škola slikanja. I ove godine radovi nastali u Maloj školi slikanja, čiji su autori osnovci, čine izložbu otvorenu u utorak, 20. decembra u holu Centra za kulturu Majdanpek.

Mala škola slikanja nastala je 2006. godine” radi popularizacije umetnosti i prateći je program izložbe “Žene slikari” i kako objašnjavaju u Centru za kulturu Majdanpek .

Od samog starta, naišla je na razumevanje škola i iz nje je poniklo više mladih akademski obrazovanih umetnika.

Svih ovih godina Mala škola slikanja predstavlja ozbiljnu nadgradnju izložbe “Žene slikari”, a radovi mladih umetnika budu predstavljeni na posebnoj izložbi.

Praktično to budu dve slične izložbe, jer mali umetnici inspiraciju nalaze u radovima umetnica, učesnica izložbe “Žene slikari”.

Ove godine tokom trajanja Međunarodne izložbe “Žene slikari” u Maloj školi slikanja radili su učenici osnovnih škola iz Majdanpeka i sa njima nastavnik likovnog Ljubomir Filipović, akademski slikar.

-Izložbu čine 42 rada nastala tokom XVI Male škole slikanja, a namera organizatora je da ova svojevrsna škola slikanja postane manifestacija vizuelne umetnosti sa čitavog prostora Srbije – kaže organizator programa u Centru za kulturu Majdanpek, Dragan Klčesko.

Radovi sa ovogodišnje Male škole slikanja izloženi su u holu majdanpečkog Centra za kulturu, od utorka, 20. decembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari