Maji Lalić međunarodna nagrada 1Foto: FoNET

Arhitektkinja Maja Lalić iz Beograda dobitnica je internacionalne nagrade „Inspiring Girls“ za 2024. godinu u kategoriji volonterka godine, saopštila je danas Akademija ženskog liderstva.

Žiri za „Inspiring Girls International Avards 2024“ u Londonu činile su osnivačica i predsedavajuća te organizacije Miriam Gonzalez Durantez, osnivačica „AdAstra Films and Media“ Dženeviv Muinzer, potpredsednica korporativnih poslova i održivosti u „Toyota Motor Europe“ Monika Perez Lobo i studentkinja Hanan Baianoni.

Članice žirija navele su u obrazloženju da je Maja Lalić vodeća zagovornica održivog i ekološki svesnog urbanog razvoja.

Učešće Maje Lalić u inicijativi „Devojke imaju reč“ u Srbiji, kako su istakle, ostavilo je zapažen utisak na mlade učesnice, inspirišući ih strašću za stvaranjem živopisnih i održivih zajednica, kao i osvećenošću za ozelenjavanje gradova.

Akademija ženskog liderstva naglasila je u saopštenju da je ta nagrada potvrda dobrog rada čitavog njenog tima u vođenju kampanje „Inspiring Girls“ u Srbiji i da će im to dati podstreka da nastave rad na inspirisanju devojčica i devojaka i njihovom stalnom osnaživanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari