Manifestacija Pesnička štafeta počinje u Zrenjaninu 15. maja 1Foto GNB Zrenjanin

Početak manifestacije „Pesnička štafeta“ biće u ponedeljak, 15. maja, nakon odlaganja usled tragičnih događaja u zemlji, saopštila je Gradska narodna bibliotka u Zrenjaninu.

Književnica Jasminka Petrović i bibliotekari zrenjaninske biblioteke za devet dana obići će 60 škola na teritoriji Srednjeg Banata i opština Titel i Kikinda.

Prvog dana manifestacije, gostujuća književnica će u zajedno sa decom posaditi drvo u Aleji pesnika u OŠ „Servo Mihalj“ u Mužlji.

Manifestacija „Pesnička štafeta“ traje 49 godina, jedna je od najstarijih manifestacija posvećenih deci i mladima, podsećaju zrenjaninski bibliotekari.

„Jedinstvena je po tome što okuplja blizu 10.000 aktera: dece, prosvetnih radnika, roditelja, a oko 3.000 u njoj neposredno učestvuje, Tokom trajanja manifestacije, učenici osnovnih škola predstavljaju svoje pesme a najbolji će biti nagrađeni na završnoj svečanosti, koja će se održati krajem maja na platou ispred biblioteke u Zrenjaninu“, objasnila je Jelena Đorđević Perc, iz GNB „Žarko Zrenjanin“.

Beogradskoj književnici Jasminki Petrović ovo je treći put da bude domaćin dečjoj manifestaciji a tim povodom Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ objavljuje u ediciji “Književnost za decu i omladinu” njenu knjigu „Priča o pesmi“, koju je ilustrovala Ana Petrović.

Manifestacija „Pesnička štafeta“ se i ove godine realizuje uz podršku Grada Zrenjanina, Ministarstva kulture i informisanja RS, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari