Mašina za mlevenje umetnika nastavlja da radi

Domaći tabloid napao Srdana Golubovića da "sabotira film o Jasenovcu" jer je osporio legitimitet izbora srpskog kandidata za Oskara

Ostavite komentar


  1. Film o Srebrenici verovatno dobija Oskara, a to jako boli one koji su odgovorni za sve sto se desavalo tokom raspada SFRJ. Treba snimiti film o nasilnoj mobilizaciji u Vojvodini 1991. kao i vremenu koje je prethodilo tome od jogurt revolucije. Ali ovi sada to svakako nece hteti da finansiraju. Niti autori iz Vojvodine mogu dobiti sredstva iz FCS.

    1. Naseo si cela ova stvar nema nikakve veze sa filmom iz Bosne o Srebrinici. Poenta da Srpski kanidat za oskara dobija zanacajna nepovratna sredstva za promociju film od drzave. Problem je sto Dara iz Jasenovca ne ispunjava uslove da udje u kandidaturu jer krsi razna pravila tehnicke prirode da bi bila kanidat za Oskara. To je jasno svima I film ce biti odbijen a sredstva nece biti vracena , a vlast se lepo setila da to sve spinuje sa filmom o Srebrinici I da okrivi ljude za sabotazu Koji su dobronamerno upozoravali da film ne moze da prodje jer ne ispunjava tehnicke uslove

      1. Napisao sam nešto ali nema veze. Samo bih ti postavio pitanje: Prosvetli me. A koje to „Tehničke uslove“ ne ispunjava film?

      2. Film su radili najozbiljniji profesionalci i niko nije lud da se sali sa takvom temom. A novac i nepovratna sredstva dobijaju svi domaci filmovi pa i „Otac“. Takodje zasto diskretitujete strucni ziri pa i to su umetnici, kad je „Dara iz Jasenovca dobila vise glasova od svih ostalih zajedno. Neverovatno kako neko spinuje licnu pricu i pravi zrtvu od sebe, jednostavno Srdan se vec video kao kandidat za Oskara, ali to na zalost nije najbolji film. Dara iz Jasenovca ocigledno ima velike sanse i svi treba da to podrzimo. Uostalom ovog puta se pitaju organizatori Oskara i Golden Globe-a, a ne lokalni lobi.

        1. Akose ne varam Danas je vec pisao pre neki dan da se jedan clan zirija ogradio od odluke.

    2. @Nema veze: „Tehnički uslovi“, da li se pod tim smatra da film “ Dara iz Jasenovca“ nedovoljno napada Srbe, tj. da su Srbi krivi za sve. @Miodrag iz Peći: Evo koji su to „TEHNIČKI USLOVI“.

  2. Gospođice Krtinić, zašto ovakav isti stav niste imali kada su tabloidi, ali i neke šifrovane televizije napadali glumca Nenada Jezdića…..i još neke koji nisu bliski opoziciji? Da li to u Vašem mišljenju postoje „naši“ i „vaši“ umetnici? Dosta više dvostrukih aršina.

  3. Hajde vise da priznamo i genocid u Srebrenici da smanjimo zrtve u Jasenivcu, peiznamo Kosovo pa da vidimo sta ce nam se onda lepo desiti a imam i dosta gidina pa nemam vremena da cekam blagostanje u Srbiji.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.