Maska Laze Telečkog Radoslavu Milenkoviću 1

Na upravo završenim pozorišnim svečanostima u Kumanu, manifestaciji poznatoj pod nazivom „Dani Laze Telečkog“, glumac Radoslav Milenković nagrađen je „Maskom Laze Telečkog“ za izvođenje monodrame Radoja Domanovića „Naši dani“.

Kumane je i ove godine tokom četiri dana, od 12. do 15. oktobra, bilo u znaku Laze Telečkog gde su održani 25. Dani Laze Telečkog, pozorišna manifestacija posvećena prvaku srpskog glumišta, rođenom Kumančaninu. Ljubitelji pozorišne umetnosti imali su priliku da u Zadružnom domu pogledaju dve predstave za decu i četiri komada za odrasle.

Manifestacija je počela lutkarskom predstavom „Zvezdan“ u izvođenju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, dok je u večernjim časovima prvog dana manifestacije izvedena i predstava „Ona“, takođe, zrenjaninskog pozorišta. U petak, 13. oktobra, mališani su u toku dana uživali u predstavi „Agencija za lepo ponašanje“, u izvođenju „Radionice snova“ iz Novog Bečeja. Program drugog dana bio je rezervisan za svečano otkrivanje spomen-ploče Lazi Telečkom na zgradi Zadružnog doma, a ploču je otkrio Zoran Lazin, pokrajinski podsekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Usledile su promocije knjiga „Priče iz bajkolevke“ Monike Jovanov i Edit Zerebelji Tenji i „Trenutno stanje u institucionalnim, profesionalnim pozorištima i vizije pozorišta u 21. veku“, koje je predstavio pisac i dramaturg Goran Ibrajter. Isto veče, Novosadski novi teatar odigrao je predstavu „Mandragola“ po tekstu Nikolo Makijavelija. U subotu su Kumančani imali priliku da pogledaju predstavu „Najluđa noć“, dok je nedelja bila u znaku glumca Radoslava Raleta Milenkovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari