Međunarodni festival harfe inspirisan filmskom muzikom 1

Ovogodišnji Međunarodni festival harfe u Beogradu biće održan od danas do 24. maja pod sloganom „Star Harps“. Festival će u novom, redizajniranom svetlu sa još kvalitetnijim i interesantnijim programom, pored umetnika iz Srbije predstaviti i gosti iz Italije, Rusije i Slovenije. Sama manifestacija, kao i svaki koncert, inspirisan je nekim svetskim filmskim hitom.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Posetioci će imati priliku da čuju čuvenog mladog harfistu iz Rusije Aleksandra Boldačeva, koji će se predstaviti publici koncertom pod nazivom „Iz Rusije sa ljubavlju“. U Studentskom kulturnom centru koncertom nazvanom po istoimenom filmu „Sever – severozapad“ danas će se predstaviti i mlade nade srpske scene Mina Marinković (harfa), Aleksandra Milanović (violina) i Ivan Marjanović (udaraljke). U Konaku kneginje LJubice biće održana dva koncerta: „E. T.“ na kome će nastupiti gošća iz Slovenije Eva Tomšić i „Do kraja sveta“ sa duom Ivana Pavlović (harfa) i Teodora Nikolić (violončelo).

U Ustanovi kulture „Parobrod“ nastupiće gošća iz Velike Britanije Branka Pajović Krauder sa koncertom pod nazivom „Hrabro srce“, a u Narodnom pozorištu u Beogradu biće održana dva koncerta: „Noć u operi“, gde nastupaju Duo harfa i oboa, Gorana Ćurgus (harfa) i Marija Lazić (oboa), a zatim i „Priča sa zapadne strane“, gde nastupa Hana Paraušić. Filmom „Izdržljivost“ u Svečanoj sali MŠ „Stanković“ gostuje Milena Stanišić (harfa), Stana Krstajić (flauta) i Rastko Popović (viola). Specijalni gost iz Italije, mladi i nesvakidašnji Raul Moreti predstaviće se publici u Mikser hausu koncertom „Harpscapes – An Unconventional Harp Journey!“ u nedelju, 22. maja. I za svečano zatvaranje u Skupštini grada koncertom „Srcem i dušom“ predstaviće se harfistkinja LJiljana Nestorovska i flautistkinja Anđela Bratić.

Prvi put, ove godine, biće dodeljene i nagrade Festivala, koje će odrediti petočlani stručni žiri. Biće dodeljena i nagrada publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari