Megalomanski autoportret jedne lopovske vlasti

Dejan Atanacković, pisac i vizuelni umetnik, za Danas o zahtevima građana koji žele da znaju koliko košta spomenik Stefanu Nemanji, fingiranom konkursu i sumnjivim novčanim transakcijama

Ostavite komentar


  1. Zbog 5 minuta slave, dovoljno je proglasiti se za nekakvog umetnika, pričati sve najgore o državi u kojoj živiš i odmah dobiješ mesto u „nezavisnim“ medijina.

    1. Zbog crkavice u javnom preduzeću pljuvati po ljudima koji pitaju gde idu naši novci je gore od pravljenja lažnih tendera i pljačkanja otadžbine ali Vas, čim to radite, očigledno nije sramota, a trebalo bi.

    2. Imam resenje za tebe, ne citaj te „nezavisne“ medije, citaj zavisne ALO, Informer, Kurir i ostale tabloide za „intelektualce“. A ako te mrzi da citas mozes i da gledas, veoma prestiznu Pink TV.

    3. Vučić nije država bote jedan zavisni. Što se tiče „pet minuta slave“, jedini anonimus ovde si ti.

    4. Pepe, ti si izgleda umetnik botovanja. Ako nisi, napiši par rečenica o tome zašto smatraš da je ovaj spomenik prikladan i demantuj me.

    5. Tvoj je problem što jednu kriminalnu vlast o kojoj čovek priča identifikuješ sa državom

  2. U ovoj zemlji, poštovani gospodine Atanckoviću, već podugo ništa nije ni blizu normalnog, što ne znači, naravno, da ne treba podići glas. Bar da ne „odemo“ u tišini. Ovo je, na moju veliku žalost, zemlja u kojoj već treću deceniju za redom važi da “ ko je ostao normalan, više nije normalan. Ovo bi trebala da bude nekakva renesansa soc-realizma na paorsko-srpski način. Naš narod odavno ima jednu tim povodom : „kad rep prođe glavu…“ Našim vlastodršcima nije imao ko da predaje istoriju umetnosti. Oni su svoj „duh“ napajali na „paradi kiča“.

  3. OK.Oni koji znaju da razmišljaju isto znaju da je to, (taj spomenik tom Stefanu Nemanji) potpuni absurd, ali Srbija je i „absurdistan“ i sa te strane taj spomenik došao kao „kec na desetku“, – to je OK. Ali, lik je isto tako problematičan, – na koga da liči? Da li da liči na onog Pobednika sa Kalemegdana? Doduše, onaj Pobednik je nakon „restauracije“ dobio „vrljavo oko“, a mi (narod i istorija) ne znamo da je Veliki Župan bio „vrljav“ u očima! Za to bi (možda) najbolje bilo da liči na svog imenjaka Kusturicu (Nemanju Kusturicu) mislim da tu ne može niko da daa neku primedbu, – kad niko i nezna kako je izgledao „Otac (Praotac) Srbije“!,

    1. Nije to neki nego nas Nemanja,i jos sveti!!!!!!!!!
      za takve kao sto si ti nije potrebno trositi reci i jos par takvih koji ne zasluzujete nista ljudsko!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.