megalopolisFoto: Youtube printscreen

Nakon prve scene iz Megalopolisa, Frensis Ford Kopola objavio je i prvi zvanični tizer trejler za svoj novi, dugo iščekivani film.

Megalopolis će premijerno biti prikazan na Filmskom festivalu u Kanu 17. maja, a sada detaljnije vidimu svu ambicioznost ovog projekta sa ogromnom glumačkom ekipom.

Glavnu ulogu igra Adam Drajver, a tu su i Obri Plaza, Šaja Labaf, Džon Vojt, Džejson Švarcman, Lorens Fišburn, Ketrin Hanter, Talia Šajr, Đankarlo Esposito, Grejs Vanderval, Kloi Fajnman, Džejms Remar, D. B. Svini i Dastin Hofman.

Kopola je počeo da piše Megalopolis još 1983. godine, a film je navodno koštao 120 miliona dolara, što je on delimično finansirao prodajom dela svojih vinograda.

Krajem marta film je prikazan mogućim ulagačima, ali niko nije otkupio prava, a još uvek se nije javio neko ko bi preuzeo distribuciju na sebe.

Kopola je nedavno objavio prvi snimak iz filma, sada tizer trejler prikazuje scenu jurnjave rimskim kočijama, metropolitanski pejzaš i scene protesta.

Megalopolis je Kopolin san već četiri decenije

Vidimo rakete koje lete nad Kipom slobode, sajberpank tehnologiju pomešanu sa scenama koje podsećaju na Kleopatru i Adama Drajvera kao vizionara koji želi da napravi modernu utopiju.

„Kada jedno carstvo umire? Da li se raspada u jednom užasnom trenutku? Ne, ne. Ali dođe vreme kada ljudi više ne veruju u njega“, čuje se naracija Lorensa Fišburna u ovom tizeru.

Megalopolis po zvaničnom sinopsisu treba da bude rimska bajka koja je smeštena u modernu Ameriku, a scenario je navodno prepravljen 300 puta.

Izvor: Hollywood Reporter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari