Metju PeriFoto: EPA-EFE/Tamas Vasvari HUNGARY OUT

Jedan od dvojice kalifornijskih doktora koji su među petero optuženih za smrt zvezde serije „Prijatelji“ Metjua Perija od predoziranja priznao je u sredu krivicu za nelegalnu distribuciju ketamina. Mark Čavez izjasnio se o krivici u Okružnom sudu SAD u Los Anđelesu. Po izricanju presude mogao bi da dobije i do 10 godina zatvora.

Još jedan doktor optužen u ovom slučaju, Salvador Plasensija, izjasnio se da nije kriv, kao i optuženica Džasvin Sanga, poznata kao „kraljica ketamina“. Perijev lični asistent, Kenet Ivamasa, koji je priznao da je ubrizgao lek glumcu, i navodni posrednik koji je rekao da je nabavio ketamin od Sange, već su se izjasnili krivima za optužbe s kojima su suočeni.

Vlasti kažu da je Plasensija u porukama Čavezu o ceni leka za Perija napisao: „Pitam se koliko će ovaj moron da plati“. Plasensija je prepisao ketamin Periju i snabdeo asistenta koji mu je lek ubrizgavao, prema sudskim dokumentima, prenosi Index.

Metju Peri je umro sa 54 godine u oktorbu 2023. od akutnog efekta ketamina i drugih činilaca zbog kojih je izgubio svest i utopio se u đakuziju, po obdukciji iz decembra 2023. Glumac je javno priznao deceniju zloupotrebe raznih supstanci, uključujući i godinama u kojima je glumio Čendlera Binga u hit televizijskom sitkomu iz 1990-ih „Prijatelji“,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari