Mića Sovtićfoto: YT printskrin (24 sedam TV)

Jedna od neočekivanih „zvezda“ proteklih lokalnih izbora u Beogradu bio je biznismen Miodrag Mića Sovtić.

Mića Sovtić je vlasnik picerije “Cezar” na Dorćolu za koju su tokom izbornog dana postojale sumnje opozicionih aktivista da se u njoj nalazili članovi SNS-a sa paralelnim biračkim spiskovima.

Aktivisti Zeleno-levog fronta okupili su se ispred picerije i snimili kamerama žensku osobu koja je probala da pobegne sa “sumnjivim” kesama u rukama, a potom se pojavio i Sovtić i ušao u raspravu i koškanje sa aktivistima ZLF-a i narodnim poslanikom Radomirom Lazovićem.

Pale su teške reči, psovke i gurkanje koje je posle postalo viralno na društvenim mrežama zbog svog neuobičajenog slenga i radnje koje je Sovtić poželeo Lazoviću, ali i zbog titule u kojoj samoproklamovano rekao da on “drži Dorčol” (sa tvrdim č).

Ko je Mića Sovtić?

Iako ne u prvom planu, Miodrag Mića Sovtić je preduzetnik ali i javna ličnost, kako zbog svojih interesovanja, tako i zbog prijateljskih i porodičnih veza.

Početkom godine, tokom promocije filma „Nedelja“ o Džeju Ramadanovskom za koju je bio konsultant na scenariju, objavljeno je da Aleksej Bjelogrlić glumi lik Miće Sovtića, Džejovog prijatelja koji je sa “vrelih ulica beogradske kaldrme, postao priznat i uspešan biznismen”, kako su nas poslednji kadrovi tog filma obavestili.

-Mi se na Dorćolu znamo, svako svakog zna, držimo se kao porodica, i specifični smo. Džej i ja smo se upoznali u kraju, u školi. On je uvek plenio u kraju, njega bi svako zagrlio, a išao je sa leptir mašnom po kraju i svirao. Imali smo prvi kontakt kada sam ga odbranio u školskom dvorištu. Džeja su voljeli stariji mangupi, uvek im je pevao, a njemu su kupovali čokoladice. Radio je sve protiv sebe, bio je jedan od najvećih kavaljera, svima je sve plaćao. Prošli su mu milioni kroz ruke, a na kraju je plaćao kiriju u iznamljenom stanu, rekao je Sovtić u emisiji na Pinku.

On je inače na dan Džejove sahrane u Aleji zaslužnih građana, ispred svog lokala organizovao ispraćaj za prijatelja uz besplatno kuvano vino i rakiju.

Malo proverenih i poznatih priča ima o Sovtiću, osim onih koje su vezane upravo za druženje na Dorćolu sa preminulim pevačem, kad su – kako on to voli da kaže, vladala drugačija pravila ulice, kao i poštenje i kodeks.

Ono što znamo o Sovtićevim poslovima je da je dugogodišnji predsednik fudbalskog kluba Dorćol, jer je i sam u mladosti aktivno igrao fudbal. Novinare je uvek privlačila vest da je preko tri decenije bio u braku sa glumicom Anicom Dobrom, kojoj je bio „podrška iz senke“ i da su se retko pojavljivali u javnosti zajedno. Otud je široj javnosti i promakla vest o njihovom razvodu, o kom nema puno informacija.

Sa Anicom Dobrom ima ćerku Minu Sovtić, koja se takođe bavi glumom. Iz prvog braka ima sina Miloša koji je sekretar stručnog štaba fudbalskog kluba Dorćol. Klub trenutno nastupa u Srpskoj ligi – Beograd.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari