Mile Kekinfoto: Marina Uzelac

Proslavljeni muzičar Mile Kekin će u filmu o Draženu Petroviću glumiti trenera Mirka Novosela.

Nedavno se pojavio trejler filma „Dražen“, koji govori o životu čuvenog jugoslovenskog i hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića. Posebno zanimljivo je da u ovom filmu baš Mile Kekin tumači ulogu legendarnog trenera Mirka Novosela.

Film „Dražen“ u režiji Danila Šerbedžije i produkciji Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera iz produkcijske kuće Kinoteka, trebalo bi da premijerno bude prikazan 22. oktobra na 60. rođendan čuvenog košarkaša.

Mile Kekin
foto: Mario Topić

Film prati Dražena Petrovića od dečačkih dana u Zagrebu do odlaska u NBA ligu, a sniman je na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku.

Uskočiti u ulogu legendarnog Mirka Novosela nije bilo nimalo lako iako Kekin već od ranije ima dosta glumačkog iskustva. Pripremao se mesecima kako bi što bolje prikazao lik i delo Mirka Novosela na Draženovom putu do uspeha.

„Za početak sam pogledao sve o Mirku Novoselu i Ciboni što sam mogao, sve dokumentarce, snimke i njegova gostovanja u sportskim emisijama. Mirko mi se učinio kao vrlo fokusiran, disciplinovan i pragmatičan čovek, nije pio alkohol, nije bio sklon nekim ekstravagancijama. Nije lako tumačiti likove bez nekih većih poroka ali srećom je Mirko imao i svoju temperamentnu stranu.“ – rekao je Kekin i dodao “ bilo je vrlo izazovno za čoveka moje visine da glumim sa dvometrašima ali sam baš uživao a naročito u sceni kad kao trener objašnjavam nova košarkaška pravila . Filmska ekipa je bila takva da mi nakon zadnjeg dana snimanja bilo nekako žao što se već završilo. Nemam sumnje da će publika uživati u filmu.“

Mile Kekin nastavlja svoju vrlo uspešnu turneju „Soundtrack za život“ na kojoj izvodi pesme iz svih faza svog autorskog rada, od prvih albuma Hladnog piva do danas. U Srbiji ga očekujemo od septembra meseca nadalje i to u ovim gradovima:14.9. Niš; 1.11. Novi Sad; 2.11. Beograd.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari