"Ministre, odakle oružje detetu?": Milena Berić iz Udruženja KROKODIL povodom tragedije u osnovnoj školi 1Foto: A. K./ATAImages

Povodom tragedije koja se danas dogodila u osnovnoj školi u Beogradu Milena Berić iz Udruženja KROKODIL objavila je na svom Fejsbuk profilu post skrenuvši pažnju da je zločin koji se desio posledica nataložene agresije u društvu, kao i brojnih primera nesankcionisanog nasilja.

Ona se osvrnula i na reči ministra obrazovanja na današnjoj konferenciji za novinare, koji je, između ostalog, za tragediju okrivio internet i zapadne vrednosti.

Njen post prenosimo u celini:

„Danas je devetoro dece ubijeno u školi u Beogradu. Devet mama, tata, baka, deka neće sačekati svoju decu iz škole. Ministar obrazovanja moli boga na konferenciji, okrivljuje igrice i internet i tzv. zapadne vrednosti i ni u jednom trenutku ne preuzima odgovornost za strahotan porast agresije i nasilja u društvu, za užasne primere nesankcionisanog nasilja koje svakodnevno doživljavamo na apsolutno svim nivoima od pošte, škole, bolnice, radnje ili čekajući na semaforu.

Šesnaest žena je za pet meseci ubijeno u porodičnom nasilju u Srbiji do danas. Ministre odakle oružje detetu? Kako zna da ga koristi? Gde su bile institucije kada su roditelji alarmirali da ovako nešto može da se desi? Ministre kada ćete ukinuti realitije u kojima se tuku žene i ne samo žene? Najgledaniji program u Srbiji. Šta radi kriminalac Kristijan Golubović u školi pre samo dve nedelje? Kada ćete svi vi odgovorni za naše živote prestati da se obraćate agresivnim tonom i kada ćete sankcionisati sve one koji plasiraju poruke mržnje u javnom prostoru? Kada ćete prestati da im dajete legitimitet, da se ograničavate od odgovornosti i pokazujete prstom u nekog drugog? Jer VI i samo VI koje biramo da upravljate našim društvom ste odgovorni za ovo što se danas dogodilo a samo je vrh ledenog brega mržnje, agresije države u kojoj svako radi šta želi jer ima vezu KOD vas Ministre i Ministri. Pa i kada ubije. Nije prvi put“, konstatovala je Milena Berić.

Sve vesti u vezi sa pucnjavom čitajte u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari