Ministarstvo kulture se oglasilo povodom protesta umetnika

Ostavite komentar


  1. budzet za kulturu mora da se deli nacionalnim ustanovama kulture(
    pozoriste,balet ,opera,filmovi koji promovisu nacionalni interes Srbije).
    sve komercijalno na trziste,odnosno privatno finansiranje.

  2. Е, да је у време жуте власти неко мени додлио „цркавицу“ из буџетских средстава, вероватно не бих морао да продам све што сам имао, укључујући и стан, да бих започео приватни посао. Овако, ценим да се у овој земљи исплати бити глумац или пољопривредник и тако стекнеш обавезно право на средства из буџета.

  3. Od ukupne sume, najviše su dobila nepoznata i do dana konkursa nepostojeća udruženja, odnosno društva. Ne znam da li su dužni da deo toga vrate na račun stranke ili ne ali o trošenju tog novca već godinama nema nikakvog traga niti se proverava kako se taj novac troši. Isto je i sa socijalno-angažovanim projektima i svim ostalim izdvajanjima (krađama) iz budžeta.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.