Ministarstvo kulture: Po uvođenju vanrednog stanja tražena pomoć za umetnike

Ostavite komentar


  1. Ne vidim ni jedan razlog, da za umetnike važe ona pravila koja ne važe i za bilo koje drugo zanimanje. Zakon ponude i tražnje! Koliko ima lekara, inženjera, bravara, stolara… bez posla?

    1. Ne vidim razlog da se samostalni umetnici, (definisana kategorija prema zakonu o kulturi) u slučaju pomoći u ovim okolnostima razlikuju od preduzetnika koji obaveze plaćaju paušalno pošto suštinski imaju iste obaveze. Izmišljotine u drugim komentarima su ili loša namera ili potpuna neobaveštenost toliko česta kod nas. Samostalni umetnici su zakonska kategorija a sve ostale izmišljotine kao na primer „slobodni“ su rezultat neznanja. Potpuno je neverovatno da se u javnosti političkim spinovanjem od suštine samostalni umetnici stavljaju u kontekst bogataša i tezga pevača. Svako ima svoje mesto a ove dve stvari su svetlosnim godinama daleko.

  2. Vesić će oduzeti pare za konkurse koji obuhvataju sve umetničke delatnosti, a isplatiti samo glumce koji su 99% honoraraca u gradskim pozoristima.

  3. Da li ce Markovici, Trifunovici, Karanovicke i slicni da stanu u red kod Vesica…?

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.