Miona Marković o Mili Sili i Munjama: Mislila sam da su moji drugovi autentično duhoviti 1

Glumica Miona Marković, koja u filmu “Munje opet” igra pevačicu Milu Silu, uslovno rečeno, muzičku konkurenciju Popu i Maretu, kojima je uz posredovanje Gojka Sise otela hit, gostovala je emisiji “Probudi se” na Nova S gde je govorila o svojoj ulozi i kultnom nastavku “Munja”.

Ona je rekla da joj predpremnijerna haotična atmosfera prija, a na pitanje voditelja emisije Danila Mašojevića kakav je film odgovorila je da svi koji su učestvovali u njemu imaju tremu.

“Mi koji znamo o čemu se radi u filmu, uvek imamo tremu,kada ga gledamo jer ne znamo kako će to da izađe na kraju, ali sam ja veoma zadovoljna”, kazala je Miona Marković.
Ona je dodala da je uvek samokritična i prema sebi, kao i prema filmu u celini i da veruje da će se ovo ostvarenje dopasti publici. Glumica je inače imala pet godina kada je bila premijera filma “Munja”.

“Ne sećam se kad sam gledala “Munje” prvi put, znam da sam gledala neke scene. Možda pre Akademije jer sam tad bila u fazonu da kao buduća glumica odgledam sve naše kultne filmove ali sam onda film pogledala ponovo pred snimanje kad sam dobila ulogu. Tad sam shvatila da sve te replike, koje su govorili moji drugari su zapravo iz filma.

Ja sam mislila da su oni autentično duhoviti ali nisu bili“, ispričala je Miona, dodajući da joj je to bilo najveće iznenađenje kada je ponovo odgledala “Munje”.

Miona Marković o Mili Sili i Munjama: Mislila sam da su moji drugovi autentično duhoviti 2
Foto: Aleksandar Letić/Maša Gulan.

O tome kakvu publiku očekuje kazala je:

“Svakako će filim doći da pogledaju i stariji, koji su doživeli “Munje” jer je on njihov generacijski film. Oni sad imaju i decu, koja su možda kao ja, u stvari malo mlađa. Film je napravljen kao sukob generacija, ali nije samo to”, kazala je glumica Miona Marković.

Za svoj lik Milu Silu, rekla je da je pevačica u usponu svoje karijere i složila se sa poređenjima da predstavlja kombinaciju Ksenije Pajčin i Senidah.

Njen, to jest, hit Mile Sile je “Koliko si jak”, a o procesu oblikovanja ove pesme i svog lika ispričala je da je bio  veoma kompleksan i zabavan.

“Bilo je toliko zabavno i sa koregorafom i sa plesačima Kubancima. Oni neverovatno plešu. Samo stvaranje pesme je podrazumevalo jako puno detalja. Ne znam koliko je bilo verzija pesme dok nismo napravili ovu, što je meni bilo neverovatno da čovek provede 18 sati u studiju i pravi jednu vrstu pesme, i onda baci sve to i napravi novu, a oni to rade stalno. Tako da sam zadivljena koko sve to funkcioniše “,  rekla je Miona Marković u emisiji.
Ona je ispričala i da joj je oduvek bila primamljiva pevačka karijera.

“Uvek mi je bila primamljiva pevačka karijera ali nisam sebe zamišljala u ovom žanru ali jesam htela da nekad izdam neku pesmu, čak imam jednu svoju” ispričala je Miona Marković, dodajući da se nije usudila da predstavi taj deo svog stvaralaštva.

Podsetimo „Munje opet“ će biti premijerno prikazan 29. marta u tri  termina, 19.30 i 22h u MTS dvorani, kao i u bioskopu Cineplexx u Galeriji od 21 sat.

Od 30. marta će biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari