Mira Banjac: Samo očima treba verovati 1Foto: Ivica Vojnić

Razmišljala sam da je tu negde otprilike kraj – kazala je glumica Mira Banjac upitana o čemu je razmišljala kada je prošetala kroz izložbu „Lica Mire Banjac“ i kada je mislima prošla kroz sve te godine i uloge kojih je bilo čak 160.

Banjac je konstatovala da je izložba lepo napravljena i zahvalila se Pozorišnom muzeju u Novom Sadu koji se potrudio da jednu takvu izložbu pokaže, kao i na monografiji koji su objavili povodom Nagrade Dobričin prsten koju je dobila. Osvrnuvši se na naslov izložbe Mira Banjac je rekla:

– Licima ne treba mnogo verovati, Lica umeju i da sakriju mnogo štošta. Na celom licu postoji jedan deo kome treba verovati – to su oči. U njima valjda ne može ništa da se sakrije. I sad, kad vidite sva ta lica na jednom mestu, pitate se da li ste zaista prošli sve to i da li je to sad meni kraj. Jeste – kazala je Mira Banjac dodajući da zna da se sprema za gore, ali da se ne gura preko reda. – Ja sam vaspitana osoba – kazala je ona, nasmejavši publiku kao što to uvek čini. Tim gestom je po ko zna koji put pokazala da je njen vojnik, a isto je potvrdio i autor izložbe Zoran Maksimović.

– Mira je nas častila – istakao je ispričavši da je ona išla za publikom u kojem god gradu da se izložba otvarala, da im je o Banjaluci govorila iz svoje vizure i tako dalje.

Radoslav Zelenović, direktor Festivala evropskog filma Palić, primetio je da su ovakve izložbe bitne i zanimljive jer za razliku od pokretnih slika, to jest filma u kome je sve zadato i na koji ne možete da utičete, u statičnoj slici posmatrač može sam da kreira svoj film.

Mira Banjac je naglasila i da joj je drago što se izložba predstavlja u sklopu Festivala jer su tu njeni dragi prijatelji, ali i mediji koji su se toliko potrudili da vide da je ona tu.

– To je radost za mene. Hvala vam i što ste mi omogućili i da glasno čujem svoj život – poručila je velika Mira Banjac medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari