Mirjana Joković: Vlast je najveća droga, retki su koji moći kažu ne

Ekskluzivno za Danas o tome zašto je otišla, kako vidi Beograd i šta misli o vlasti, šta smatra bogatstvom, koje su zamke a koje prednosti glume, kako je odrastala, kako misli o starosti, šta govori svojim studentima u Americi

Ostavite komentar


    1. Premudra Mira Jokovic, tako topla I tanana dusa . Hvala za darove koje nam je donela I poruke koje se citaju izmedju redova! Njeni studenti su srecni sto imaju sta da nauce o zivotu .

  1. Pomislio sam u smislu još jedan u nizu intervjua onih koji su napolju pa nam sad pričaju šta treba da se radi ali Mirjana me prijatno iznenadila kada navodi da s obzirom da ne živi u ovim okolnostima da joj je degute da bilo šta i da komentariše.Inače divan intervju i sa zadovoljstvom sam ga čitao.

    1. Fino vaspitana gospođica iz diplomatske porodice.
      Neće ona ući u duševnu bolnicu i pokazivati ogledalo pacijentima.

  2. @ Aleksandra Ćuk – preporučujem Vama i Vašem uredniku da pre objavljivanja bilo kog teksta koji sadrži nazive institucija na stranom jeziku (u ovom slučaju na engleskom) prosledite tekst onome koga intervjuišete na autorizaciju. U tom slucaju bi Mirjana Joković ispravila vaš prevod u delu rečenice…i u američkom konzervativnom pozorištu u San Francisku (American Conservatory Theatre – San Francisco). Molim vas koristite usluge Googe-a i drugih web stranica za prevode. Ovako ste pokvarili ceo umetnički dojam zaista odličnog intervjua i više rekli o vama i vašem uredniku (nije ovo štamparska greška nego nemarnost i neznanje). I nije ovo pri put – ako već ne znate da prevedete, ostavite nazive na originalnom jeziku!

    1. Pa i zove se American Conservatory Theatre. S tim što conservatory ne znači konzervativno, kao što ti, u svom neznanju, napisa.

  3. Raskošna dama, odmerena, na nežan način voli svoju državu. Hvala i M.Joković i Danasu

  4. Izuzetan tekst, izuzetna Mirjana Jokoović, mudra dama. Osveženje za mnoge poklonike sedeme umetnosti! Pedagoški slikovito i jednostavno.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.