Mirjana Karanović: Nema suštinske promene u zemljama bivše Jugoslavije već 30 godina

Ostavite komentar


  1. Lažne vizije, lažnih proroka, bravo, Miro, baš takva je naša stvarnost koja traje već nekoliko decenija i trajaće sve dok se ljudi ne prizovu pamet, a kada će to biti, ne znam šta da kažem, možda, zaista, tako mislim, NIKADA…

  2. A šta bi moglo da se promeni, kada je većina Brozovih „pionira“ još uvek živa a sadašnje „nemačke državice“ su samo natavili isto „društveno uređenje“ kao za vreme Broza, Brozove „državice“ slovenija hrvatska bih crnagora, makedonija kim, vojvodina imali su klasični „nacional socijalizam“ koji je „iznedrio“ „nacije“ makedonaca, crnogrijanaca, kosovo-albanaca, bošnjaka (turci i poturice su dobili religiju kao „naciju“) i zamlo „naciju vojvođana“ dok je u beogradskom pašaluku bio i ostao autofašizam bez nacionalne komponente.
    Ako se uzme u obzir da je u svim brozovim nazi „državicama“ i u fašističkoj stradiji većina glasača Brozovi pioniri ispranog mozga, šta može da se promene nego da nacisti nastave da rade što su radili a fašisti takođe jer imaju podršku većinskog glasačkog tela.

  3. A pozoriste toliko utice na politicka misljnjenja gradjana u SAD da sve prsti.
    Odes na predstavu i promenis misljenje a sta ako je pisac teksta placenik druge strane ili ako je glup, ako nema viziju, ako lupeta tek da bude suprotan od svega…da se razlikuje kako sam misli od glupaka a mozda glupaci misle da su ti takvi glupaci, tako ispada da je cela zemlja puna glupaka. jedni za druge misle da su glupi ali najgluplji su oni koji ……………….!
    I gde ode da rpicas u laznoj drzavi gde su ubijali radi vadjenja organa a sve zbog prisajednjenja Albaniji, nasi organi ce stvarati veliku Alabaniju, pa sto ne prozbori koju o tome, sto ne prozbori da ubice moraju na sud da se sve razjasni, kako to prelazite preko toga sa takom lakocom, pitam se kakva ste Vi to zena bez osecaja za svoje.
    Hipi pokreti su su odavno zavrseni, cvece, ljubav, mozda ali kada kriminalci budu u zatvorima.

  4. Površno (da ne kažem plitko) „pametovanje“ verovatno je naplaćeno. Razumem da su glumci u teškom položaju, pa me zanima da li je bilo posebnog honorara za učešće na panelu. (Zašto je glumičino „mudrovanje“ plitko? Zato što nije htela ili nije umela ili i da je umela ne bi htela da kaže kako su kreirane te vizije kojima se izruguje… Kreirala ih je liberalna propaganda a pošto je Karanović i sama deo tog malignog marketinga, ne deluje baš lepo kada daje ovakve izjave. Pozorištu je kapitalizam oduzeo razlog postojanja. Ali sada je kasno vajkati se.)

    1. Cicka, kralj Aleksandar je na Avali 1934 napravio spomenik crnogorskoj majci … (pogledaj na internetu spomenik neznanom junaju) Prema tome nemomo bas za sve da optuzujemo samo Broza…

  5. „..da se ništa nije „suštinski promenilo“ poslednjih 30 godina u zemljama bivše Jugoslavije..“
    – Što je i razumljivo jer nisu imale hrabrosti da se obračunaju sa raznim avetima nasledjenim iz komunističkog vremena. Prvenstveno raznim „tajnim službama“ i njihovim „informatorima“. Ignorisani su primeri Poljske, Čehoslovačke, Rumunije pa i SR Nemačke (njen obračun sa Štazijem DDR-a).

  6. Da li gospođa Karanović i sebe smatra najpametnijo. Pa ona je pametno govori samo kaoda glumi. Tada izgovara tuđe reči. Reči pametnih, a njeno je samo da to nauči napamet.

  7. Opet protiv Srbije i srbskog roda.Samo udarajte bezbozni Srbi.Srebrenica je po gospodji Karanovic genocid a zuta kuca je blagoslov…

    1. Dragan, Cicka, Niko & comp. – Prvo naucite da se ne pise „srbski“ bego SRPSKI i ko zna sta jos sve ne u vasim ostrascenim plitkim komentarima pa se onda javite u jednom civilizovanom dijalogu. Jasno je svima a ne samo Karanovicki da patuljaste republike (patchwork bivse Jugoslavije) ne stoje uopste dobro a kamo li bolje ni politicki, ni privredno, ni kulturno ni socioloski! Ko to ne vidi ili je slep kod ociju ili nece da vidi a mozda je i glup!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.