Mirjana Karanović: Nisam ideološki vegetarijanac

Glumica za Danas povodom učešća na Bege Vege festivalu

Ostavite komentar


  1. Bravo, ne ubijajmo životinje, čak i kad im dođe vreme uginuća, vegani su nova kastaod koje profitiraju trgovci ZDRAVE HRANE. Ponekd se zadesim pored prodavnica gde istovaruju tu hranu, sve spakovano u velike plastične kese. Odlična podrška novim trgovcima. Naleteh jednom na protest onoh što se zalažu za prestanak ribolova i konzumiranja ribe i ribljih prerađevina. Napred u produžetak životnog veka, jer je i on u vezi s konzumiranjem hrane. .

    1. Tako je, mi vegnci smo nova kasta i kada dođemo na vlast ukidamo prodaju mesa, jaja i mlečnih proizvoda, tog nezdravog smeća.

    2. A ko profitira od trgovine mesom i mlekom? Ubice zivotinja. Nazalost, mislim da bi Karanovic trebala da se uzdrzi od daljih komentara, a organizatori da je vise ne zovu da na ovaj nacin prica o vaznoj temi koja je i razlog festivala.

      1. Ovi vegani su postali isti „fash-ovi“ kao i ovi za zastitu zivotinja (Levijatan)…

        @Jakob: ne brinite se necete nikad doci na vlast i ni jedna vlas na kugli zemaljskoj nje uradila nista slicno pa necete ni vi u Srbiji… Cisto da ne gajite neke iluzije…

        @Orwell
        Sta je problem u tome sto je ona rekla? Rekla je da nije Vegan iz tih razloga – ali da to razume. Ona je Vegan vec 25 godina. Real-life primer da je to odrzivo… Vi tad verovatno niste ni znali sta je to… posto tada to nije bilo toliko „trendy“ kao danas. Zar nema svako pravo da kaze sta misli? Zar bi bilo bolje da je slagala?

        1. Laban, imaš jevrejsko prezime, isto kao i ja jevrejsko ime što imam. Da li znaš da u Izraelu između 5 i 10 posto poulacije čine veganci? Kako ljudi budu uvižali sve više da je i nepotrebno i štetno jesti leševe, menstrualne produkte kokošaka i hranu za telad, tako će broj veganaca vrtoglavo rasti, što će dovesti do promena zakona i okončanja nemoralnog i štetnog konumiranja tih gadosti.

    3. Sjajni komentari. Da nema partizana i cetnika, Rusa i Amerikanaca, Hrvata i Albanaca… mi bismo ispod stola izvukli kubure i jatagane kad nam pridje konobar. Meni se cini da cemo uz ovakav pristup realnosti na kraju svi jesti isto, sto nije ni meso ni biljka.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.