Mirko Ilić nagrađen za plakate koje je dizajnirao za JDP 1foto Miroslava Pudar

Prestižni američki dizajnerski časopis „Grafis“ i ove godine je nagradio plakate koje je za predstave Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) dizajnirao Mirko Ilić, saopšteno je danas iz JDP.

Zlatne medalje dobili su plakati za predstave „Razvojni put Bore Šnajdera“ i „Bolest mladosti“, a srebrne plakati za predstave „Incident na granici“, „Limeni doboš“, „Gubitnik“ i „Disko svinje“, prenosi FoNet.

Mirko Ilić sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem sarađuje punih sedam sezona, a plakati koje je dizajnirao za predstave JDP do sada su dobili brojna priznanja i nagrade. Priređeno je i više izložbi u sklopu kojih su predstavljeni i plakati koje je Ilić dizajnirao za JDP.

Mirko Ilić nagrađen za plakate koje je dizajnirao za JDP 2
Foto: FoNet/Promo

Magazin „Grafis“ osnovan je 1944. godine i jedan je od najuglednijih i najuticajnijih časopisa koji promoviše najbolje iz oblasti dizajna, advertajzinga, fotografije i ilustracije.

Svake godine Grafis najbolje radove objavljuje u svom godišnjaku, pa su se do sada u njihovim izdanjima našli plakati za predstave „Edip“, „Tit Andronik“, „Čudo u Šarganu“, „Dr Auslender“, „Kaspar“, „Mamu mu jebem ko je prvi počeo“, „Beogradska trilogija“, „Pučina“, „Lorencačo“, „Ujka Vanja“, „Natan Mudri“ i „Vrat od stakla“.

Ove godine „Grafis“ je objavio novih šest nagrađenih plakata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari