Mlada Mitrovčanka evropska šampionka u džez baletu 1Foto: mitrovica.info

Proteklog vikenda, na prestižnom evropskom takmičenju u Pragu u organizaciji „Dance Now” tima, Srbiju je predstavljala desetogodišnja Ena Danenbaum iz Sremske Mitrovice, balerina studija modernog i klasičnog baleta „Olena”.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, u kategoriji „jazz solo children”, Ena je osvojila prvo mesto i specijalnu nagradu za nastupajuće takmičenje u San Remu u Italiji.

Ena je u prethodnoj takmičarskoj plesnoj sezoni osvojila mnoštvo trofeja, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Nova sezona takmičenja za nju počela je veoma uspešno i nadamo se da će nastaviti niz uspeha na predstojećim takmičenjima ovog proleća.

Izuzetna prilika za mlade balerine bila je da se upoznaju sa drugim kulturama i druže sa članovima ostalih plesnih klubova iz Srbije i Evrope, a posebno zadovoljstvo bilo je družiti se sa balerinama sestrinskog kluba iz Bijeljine iz „Studija Olena”, koje su takođe osvojile veliki broj medalja.

Veliki uspeh Ene i balerina iz Bijeljine zasluga je koreografa Olene Svetlane Rimac i sportskog trenera Željka Rimca.

Osim takmičenja, talentovane devojčice su imale priliku da uživaju u zlatnom gradu na Vltavi, kao i da posete i upoznaju kulturu i istoriju veličanstvenog Drezdena u Nemačkoj, koji je jedan od najposećenijih gradova u Evropi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari