Mladi protiv nasilja postavili izložbu sa primerima kršenja zakona TV Pink i Hepi 1Mladi protiv nasilja, foto> N1

Neformalna grupa „Mladi protiv nasilja“ organizovala je svojevrsnu izložbu ispred sedišta Regulatornog tela za elektronske medije na kojoj su vuzuali sa primerima kršenja Zakona o elektronskim emedijima od strane TV Pink i TV Hepi, prenosi N1.

Ivan Bjelić iz ove grupe kaže za N1 da ove televizije na svakom koraku krše zakon i zato je bilo teško koje primere izdvojiti za ovu mini izložbu.

„Odlučili smo da napravimo kratke vizuale na kojima bi prikazali 10 primera na koji način su TV Hepi i Pink prekšrile Zakon o elektronskim medijima, ali i brojne statute, i sve moguće zakone koje možemo da zamislimo. Od mahanja pištolja do najnasilnijih scena koje su prikazane na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću. Odlučili smo se da to uradimo na ovakav način, i na njima smo opisali situaciju, šta se dogodilo, odakle je izvučena određena slika, i ispod toga smo napisali koji je član zakona prekršen u tom određenom slučaju“, rekao je Bjelić.

On je poručio da je veoma važno da se mladi uključe u proteste protiv nasilja.

„Oni su budućnost ove zemlje i onoga što u ovoj zemlji pokušava da opstane. Na žalost, videli smo primere u Skupštini Srbije pre dva dana kada su svi, od Martinovića do Orlića počeli da prozivaju studenta koji je odlučio da digne glas i govori na protestima“, rekao je Bjelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari