Moda se rađa na ulici: “Beograd”, nova kolelcija Zore Mojsilović oduševila publiku ispred galerije Zvono 1Foto: Teodor-Brkovic-Gajin-

Nova kolekcija „Beograd“ Zore Mojsilović, jedne od naših najznačajnih pozorišnih i filmskih kostimografkinja predstavljena je četvrtak u galeriji Zvono.

Dorćol je te večeri bio najglamuroznija modna pista kojom je prošetalo 30 modela, a prostor ispred galerije Zvono bio je premali da primi stotine prijatelja, kolega iz sveta filma, pozorišta, mode, i sa univerziteta i svih ostalih poštovalaca rada Zore Mojsilović.

Modeli su novu kolekciju nosili Višnjićevom ulicom i time napravili svojevrstan ulični modni spektakl. Novu kolekciju ponele su koleginice Zore Mojsilović iz sveta pozorišta, filma, bivše i sadašnje studentkinje, glumice…

Zora Mojsilović je podelila utiske nakon održane revije: „Nisam ni sanjala da će ovoliko ljudi doći da vidi moju novu kolekciju. Drago mi je što je predstavljena na ulici gde se moda i rađa i što je trideset mojih prijateljica i njihovih ćerki, sa ponosom ponelo moje modele. Bilo je tako spontano, haotično a u stvari predivno, sve je bilo toliko prirodno. Hvala svim mojim modelima, galeriji Zvono i svima koji su pomogli i došli i pretvorili Dorćol u najuzbudljiviji modni kutak na svetu večeras“.

Zora Mojsilović kreirala je kostime za više od osamdeset pozorišnih predstava. Dobitnica je najznačajnijih nagrada za pozorišnu kostimografiju: Sterijine nagrade, Zlatnog ćurana, Ardaliona i mnogih drugih. Kreirala je kostime za osamnaest dugometražnih igranih filmova od koji su najznaniji „Život je čudo“ Emira Kusturice, „Bure baruta“ Gorana Paskaljevića, „Ustanička ulica“ i „Šavovi“ Miše Terzića, „Travelator, Guča!“ i „Jagoda u supermarketu“ Dušana Milića, „Tamo i ovde“ i „Spomenik Majklu Džeksonu“ Darka Lungulova.

Dobitnica je i Velike plakete Univerziteta umetnosti sa poveljom u znak priznanja za izuzetne zasluge i doprinos razvoju Fakulteta primenjenih umetnosti i univerziteta umetnosti u 2021. godini na kome je kao profesor radila 22 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari