Monika Husar foto: Bojana Janjić

Monika Husar je komunikološkinja i vlasnica PR agencije KomunikArt .

Moniku ćete sresti na gotovo svim kulturnim događajima u gradu, a mi smo je na jednom od njih upitali šta čita, sluša i gleda ovih dana.

Evo njenih odgovora:

Čitam

U poslednje četiri godine pet puta sam odlazila u Afriku. U januaru ove godine, provela sam 20 dana putujući po Keniji, i na tom proputovanju shvatila koliko malo poznajem afričke književnike/ce. Obećala sam sebi da ću po povratku bolje istražiti književnost koja dolazi sa ovog kontinenta, i trenutno završavam roman „Raj“ nobelovca Abdulrazaka Gurne. Preporučila bih i „Svet koji nestaje“ nigerijskog književnika Činua Ačebea.

Slušam

Radio slušam uglavnom u kolima, i uglavnom tako što smenjujem Radio Beograd 2 i Radio Beograd 202. Tu rade neke od mojih omiljenih novinara/ki i autora/ki, i rado ih slušam dok neobavezno ćaskaju sa gostima o aktuelnim događajima, ili dok seriozno analiziraju već održane programe. Pred spavanje često „slušam“ Insajder – pustim njihov Youtube kanal u potrazi za aktuelnim analizama dnevnih događaja. U poslednje vreme najviše volim da u san utonem uz radijsku emisiju „Povijest četvrtkom“ Hrvatskog radija, koji takođe pratim preko Youtube-a.

Gledam

Najviše volim da gledam dokumentarne filmove. Maj mesec je rezervisan za odlazak na Beldocs, i ove godine festival je ponudio sjajan i raznovrstan program, iz kojeg izdvajam „Topli film“ srspkog reditelja Dragana Jovićevića, „Telo“ slovenačke rediteljke Petre Seliškar i „Porodica na određeno vreme“ crnogorskog dokumentariste Seada Šabotića.

Najredovnije gledam emisije iz kulture, uglavnom u toku jutra dok pijem kafu i pregledam pres-kliping od prethodnog dana. Gledam Kulturni dnevnik na RTS-u, Scenu na N1, jutarnje i popodnevne emisije sa gostima iz sveta umetnosti na K1, RTS, Euronews, Nova S, RTV, N1, Una TV, Studio B, Tanjug TV. Preskačem dnevni informativni program i svesno biram da dan započnem uz one televizijske rubrike koje još uvek imaju mesta za kulturu i umetnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari