Monodrama “Čučuk Stana” zaječarskog teatra selektovana za 46. Festival monodrama i pantomime u Beogradu 1Nataša Petrović kao Čučuka Stana, Foto Zaječarsko pozorište

Selektor 46. Festivala monodrame i pantomime, Predrag Miletić odabrao je monodrama Čučuk Stana  Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u izvođenju Nataše Petrović za učešće na ovogodišnjem festivalu.

Prošlogodišnja premijera zaječarskog teatra, Čučuk Stana  – Srpkinja i Grkinja autora teksta I reditelja Željka Hubača,  premijerno je igrana na 3. Festival malih pozorišnih formi u Zaječaru. 

46. Festival monodrame i pantomime treba da bude održan  od 1. do 4. jula u Pozorištu „Pinokio“ u Beogradu,  a osim predstave zaječarskog teatra selektovano je još šest predstava iz Srbije, jer će, prema odluci organizatora, okosnicu takmičarskog programa činiti predstave umetnika iz naše države, kao svojevrsna podrška srpskim umetnicima. Čučuk Stana – Srpkinja i Grkinja je prva monodrama pozorišta “Zoran Radmilović”  koja će učestvovati na Festivalu monodrama i pantomime u Beogradu. 

Inače, glumica zaječarskog teatra, Ana Bretšnajder je na 43. Festivalu monodrame i pantomime održanom 2018.godine osvojila Zlatnu kolajnu  za pantomimu Linija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari