Ammar MešićFoto: Privatna arhiva

Glumac Ammar Mešić koji trenutno boravi u regionu i snima novu hrvatsku seriju „U dobru i zlu“ ne ostaje ravnodušan na ono što se dešava u našoj zemlji.

Pogođen trenutnim dešavanjima otvaranja rudnika litijuma kompanije Rio Tinto, Ammar Mešić poručuje – Nećete kopati!

On poziva narod da se ujednini oko zajedničkog cilja očuvanja prirode.

Tim povodom, glumac je za Danas poslao autorski tekst koji prenosimo u celosti:

Ammar Mešić
Foto: Privatna arhiva

„Ravnozemljaši, drugosrbijanci, četnici i partizani, liberali i radikali, demokrate, autonomaši, antivakseri, mikijevci i ćutisti, opozicionari i oni drugi, bojkotaši i borbići, zeleni i levi i oni desni, vernici svih vera i nevernici, rusofili i rusofobi, nacionalne manjine i većine, radnici i neradnici, uhlebi, seljaci, ravnogorci, svi drugi što nosite sve ove i sve druge, željene ili neželjene titule i nadimke, možemo li svi zajedno kad nam je zajednički neprijatelj?

Kad je neprijatelj veći od svakog od nas, može li da bude veći od svih nas zajedno i naše sloge? Kad bi da nam unište još ono jedino što nam je ostalo kao zajednička imovina, u zemlji podeljenoj oko svega, možemo li da budemo podeljeni oko naše prirode? Ne možemo i ne smemo, nemamo pravo na to, nije nam priroda data da se oko nje delimo, već da je čuvamo za nas i za one posle nas, jer bez nje ćemo nestati brže no što već nestajemo.

Zato hajde da zajedno stanemo u stroj mirnih i odlučnih, naoružanih glasom koji moramo da podignemo tako da nas čuju svi koji treba da nas čuju, kičmi ispravljenih i čela uzdignutih jer nikada nismo i nikada nećemo biti robovi i izdajnici, šićardžije i trgovci dušama budućih generacija. A kad odbranimo to što imamo, možemo da sednemo pa da se opet delimo, ali samo tamo i oko čega baš moramo.

Nećete kopati, kažem uglas sa svima, ja Ammar Mešić, Srbin islamske vere na privremenom radu u Hrvatskoj.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari