Muharem Bazdulj: Sve što nas okružuje priziva distopiju

SVET BEZ SINOVA

Ostavite komentar


  1. Zar nismo apsolvirali na temi Handke – u cemu nam je pomogao i Bazdulj – da su knjizevnost i misljenje dve odvojene stvari? Od tada, razumem da se knjizevnik pita o knjizevnosti, ali o drustvu i poretku, stvarnosti, vrednosnom sistemu… to zaista nema smisla.

  2. „kod novinara i urednika se desila kombinacija potcenjivanja publike i potpunog podleganja virusu interaktivnosti pa gomila novinara više vremena, truda i energije troši na emotivno-moralističke statuse na društvenim mrežama, nego na tekstove i članke koje pišu.“

    Carski, Muha je genije. Površnost današnjeg novinarstva svedenog na konzumerizam ideja bez svesti o vlastitoj odgovornosti omogućava jednakim ego manijacima opstanak na političkoj sceni.

    1. Da, samo moralisanje nije korisno ni u novinarstvu ni u literaturi. Kao i inscenacija, uvek je to lazem ti se Boze, zivot je mocniji. Zato je, recimo Cehov mocan i vecit.

  3. Svaka cast gospodine, osecam sve sto pisete i mislim tako ali neumem da napisem, bravo

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.