Multimedijalna izložba radova Vidana Papića u Umetničkoj galeriji kragujevačkog Narodnog muzeja 1Foto: Narodni muzej Kragujevac

Narodni muzej Kragujevac organizuje izložbu slika i objekata pod nazivom „Hotel Wolf”, autora Vidana Papića, poznatog kragujevačkog umetnika, grafičkog dizajnera, profesora na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Izložba se otvara u Umetničkoj galeriji u 19 sati.

Vidan Papić je umetnik bogatog i raznovrsnog opusa, čiji umetnički angažman, pored grafike, dizajna, slikarstva, podrazumeva i pedagoški, kao i rad na filmu, o čemu će se tek čuti.

Vidan Papić (1960.) srednju školu za Primenjenu umetnost „Đorđe Krstić” završio je 1979. godine u Nišu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu1984. godine u klasi B. Likića i B. Džmerkovića. Od 2011. na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, na Odsek za Primenjenu i likovnu umetnost u statusu je redovnog profesora.

Vidan Papić je dobitnik preko 55 značajnih nagrada u oblasti umetnosti u zemlji i inostranstvu. Papić je doprineo je formiranju imidža za preko 200 velikih institucija i kompanija, izradom simbola, logotipa, znakova i multimedije u grafičkom dizajnu,
Sarađivao je i sarađuje sa mnogim institucijama iz oblasti književnosti, umetnosti i kulture.

Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Učesnik je preko 30 likovnih kolonija i simpozijuma iz oblasti umetnosti i likovne kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari