Munje: Opet! uz prvu verziju filma na ovogodišnjem Motovun film festivalu 1Foto; Aleksandar Letić/Maša Gulan

Munje: Opet! biće prikazane uz prvu verziju filma koja je snimljena pre 22 godine na ovogodišnjem Mootovun film festivalu, piše Jutarnji list,

Dvojica sanjara o proboju na muzičku scenu, koji upadaju u nezamislive nevolje, vraćaju se u Motovun.

Film Munje srpskog reditelja Radivoja Andrića 2001. godine bio je veliki regionalni hit, ali i jedna od glavnih atrakcija tada trećeg Motovun Film Festivala. Dvadeset dve godine kasnije, Pop i Mare ponovo su u akciji u nastavku kultnog hita Munje: Opet! koji je u programu ovogodišnjeg Cinehill Motovuna.

Kako su najavili iz Motovun Film Festivala: „Munje iz 2001 poharale su bioskopske -blagajne pričom o ludoj noći Popa i Mareta, muzičara kojima je za objavljivanje ploče potreban Gojko, bivši školski kolegu koga su u mladosti ismejavali.

Problem je što je sada Gojko opasan tip koji nije zaboravio zadirkivanje spomenutog dvojca“.

Novom energijom koju je doneo, film se pokazao kao osveženje i miljenik publike, a njegovom uspehu doprinio je soundtrack koji je predstavljao tadašnju novu muzičku scenu.

Slogan ove urbane komedije ‘Prvi srpski drum‘n‘bass‘ opravdala je poduža lista izvođača poput Darkwood Duba i Neočekivane sile koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar.

U novom nastavku godine su proletele, a kod Popa i Mareta sve je isto: nema devojaka ni novca, a ne razumeju se ni sa svetom i novom muzikom koja vlada.

Kad im Gojko ukrade deo starog hita kako bi ga ponudio popularnoj pevačici Mili Sili, dvojac se zaleće na putovanje i novu nezaboravnu avanturu, navodi Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari