Muzej Nikole Tesle seli se u zgradu Termoelektrane „Snaga i svetlost“

Ostavite komentar


    1. Bolje da bude preseljen u veći prostor da može da bude postavljeno još više eksponata, tako da je ovo dobra ideja ako ne ostane sve na praznoj priči.

      1. A где је тај музеј?
        Да ли је то она рушњвина где се снимали и Отписани?
        Код несуђене и неизграђене марине?
        Ако је такодок се музеј репарира,а експонати буду удепоу. …пола ће их нестати.

      2. Trenutna lokacija omogucava veliki broj poseta (poslednji godina svaki put kad bih vodio decu tamo, uvek bih zatekao organizovanu grupu stranih turisata). Nova lokacija vise odgovara nekom skladistu ili „mega-marketu“. Sam muzej je na godisnjem nivou prihodovao oko 250k EUR. Ako bismo svaki patent koji je potpisao Tesla izlozili na 4kmv, trebalo bi nam oko 450 kvm – deluje mi da je dati prostor sasvim dovoljan a veci deo patenata nije atraktivan kao recimo Kolumovo jaje i obicnim smrtnicima bi izgledao kao „klupko pazljivo namotane zice“. Nadam se da ce muzej ostati tamo gde mu je i mesto.

    2. Da ste posetili Muzej Nikole Tesle znali biste da je sadašnji prostor premali za sve eksponate i prateće sadrzaje, da je i u vreme normalnog funkcionisanja bio ograničen broj posetilaca kao i to da u muzeju ne postoji toalet za posetioce.

    3. Trenutni objekat je iznuđeno rešenje, gde gomila eksponata nije ni mogla da bude izložena zbog ograničenog prostora. Konačno pametna odluka ove vlasti, elektrana će biti savršena za takav muzej.

  1. Cenim da se sada zgrada glavne ž. stanice cuva da bude muzej Aleksandra Vucica, posto su Teslu prebacili negde gde niko nije cuo za to.

  2. Nova lokacija nije praktična za prilazak, stvoriće gužve stanovništvu donjeg Dorćola.

  3. Tesla je bio naucnik i kao takvog,licna materijalna dobit ga nije zanimala a da jeste ne bi skoncao u jeftinoj hotelskoj sobi vec u Holivudu ili na Floridi.
    A da nije gajio afinitete prema novcanicama,bije ga los glas i dan danas kao neko prokletstvo,cim mu i Muzej oduzimaju,jer je neko i u njemu nanjusio -Novcanice.

  4. Ta elektrana je ustvari toplana Dorćol. Možda prostor jeste veći, ali je lokacija preko puta nehigijenskog naselja ponižavajuća za takav muzej.

  5. Šta će biti sa urnom? Ne sme se dozvoliti da ostvare plan da je uzidaju u taj spomenik koji planiraju ispred hrama sv. Save.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.