Muzej “Ras” otvara vrata za kreativne učenike 1Foto: N. Kočović

Direktori novopazarskog muzeja “Ras” i Škole za dizajn tekstila i kože, Elmir Habibović i Meho Camović, potpisali su Memorandum o saradnji.

Tim dokumentom, talentovanim učenicima dizajnerskih smerova stvara se mogućnost da svoju kreativnost pokažu kroz izradu suvenira.

Direktor muzeja Habibović,pojasnio je da će, u jednom delu muzejskog prostora, biti postavljena izložbena prodaja suvenira, koje će učenici izrađivati u školi.

-Na ovaj način podržavamo talentovane mlade ljude da razvijaju znanje i veštine, koje stiču u školi i da na najbolji način koriste muzejski prostor, koji je sadržajnoi izuzetno bogat – naglasio je Habibović i dodao da prodaja suvenira „može biti dodatni stimulans za školu“

Direjtor Pkole za dizaj tekstila i kože, Camović, ocenio je da će saradnja biti „veliki podsticaj za mlade kreativne ljude, koji u muzeju mogu da crpe razne ideje“.

Kako je rekao, s obzirom da Škola ima mašine za izradu suvenira i drugih predmeta, novouspostavljena saradnja je „način da do izražaja dođe kreativnost učenika“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari