Muzička škola "Stevan Mokranjac" u Vranju od jeseni u komfornijem prostoru za rad 1Bolji uslovi za rad u Muzičkoj školi.Foto:G. Vranje

„Osnovnu i srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac“ pohađa 330 đaka na 8 odseka, a od jeseni taj broj će zbog velikog interesovanja roditelja i učenika u Vranju biti još veći, zbog čega je dodatnim zakupom prostora obezbeđeno još osam učinioca za rad“, kaže Tatjana Bilznakovski Jovanović, direktorka jedine muzičke škole u Pčinjskom okrugu.

„Imajući u vidu tradiciju muzičkog obrazovanja i školovanja, zatim muzičko nasleđe našeg grada, veliki broj đaka, kao i sve veće interesovanje dece bilo je neophodno da se obezbedi veći prostor za potrebe škole. Zakupom objekta koji se fizički nalazi uz postojeće prostorije škole dobili smo još 352 kvadratna metra korisne površine i devet novih prostorija u kojima će se izvoditi nastava“, navodi nakon posete školi gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On smatra „da će rad u novom prostoru doprineti još boljim rezultatima škole, sa kojom se grad s pravom ponosi“. Ova obrazovna ustanova za osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Vranju iz godine u godinu okuplja sve veći broj dece, koja se školuje na osam odseka među kojima je i jedan posebno važan, a to je solo pevanje.

Osnovnu i srednju Muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u Vranju u prošloj školskoj godini pohađalo je ukupno 330 đaka, a na jesen se očekuje i upis novih polaznika za osnovno muzičko obrazovanje, pa će taj broj sasvim sigurno biti i veći.

„Trudimo se da radimo predano i kvalitetno, a da je tako potvrđuje broj nagrada koje naši đaci pojedinačno, kao i školski hor osvajaju na svim nivoima. Iz godine u godinu je sve veće interesovanje i dece i roditelja za pohađanje naše škole“, ocenjuje Jovanović.

Novi prostor već je opremljen postojećim instrumentima, tako da će već od 1. septembra učenici pohađati nastavu u novoj zgradi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari