Muzika, pab kviz, bir pong, razmena knjiga...: Šarenolik program festivala “Inkluzijada” očekuje posetioce 29. septembra u Zvezdarskoj šumi 1Foto: Press centar UNS

Izvršni direktor Akademske inkluzivne asocijacije Milan Janković najavio je danas muzički festival “Inkluzijada”, koji će biti održan 29. septembra u Zvezdarskoj šumi počev od 15 časova.

Janković je u prostorijama Press centra UNS kazao da će na festivalu biti organizovan bogat muzički program i prateći događaji.

Kako je naveo, u muzičkom delu nastupiće Osnovna muzička škola “Vladimir Đorđević”, pesni klub Autora, Hor Srbistike, bendovi Štrokeri, Zero Two, ProRock, tribjut bend Milan Mladenović Mimikrija, kao i Kanda, Kodža i Nebojša.

U drugom delu programa biće organizovan muzički pab kviz, beer pong i razmena knjiga, kazao je Janković.

“Slogan ‘Inkluzijade’ je ‘Muzika je inkluzija(da)”, poručio je izvršni direktor organizacije.

Prema njegovim rečima, u skladu sa vrednostima organizacije, Akademska inkluzivna asocijacija za korisnike kolica obezbedila je pristup toaletima, tako da ne moraju da brinu o tome, već samo da dođu i uživaju u dobroj muzici i zabavi.

Janković je napomenuo da je festival podržala Gradska opština Zvezdara, Šumski bar i Zlatiborac.

Osnivač Udruženja ljubitelja i poštovalaca Milana Mladenovića i grupe EKV “Deca iz vode” Aleksandar Šarčević kazao je da je to udruženje podržalo festival na različite načine uvidevši značaj festivala i njegovu poruku.

Šarčević je naveo i zanimljivu činjenicu da je Mladenović u periodu od 1970. do 1974. godine živeo na Konjarniku, koji je deo Zvezdare, upravo opštini u kojoj se održava festival “Inkluzijada”.

Prema njegovim rečima, Mladenovićeve pesme i govore o jednakosti, pravdi i drugim vrednostima, koje promoviše festival “Inkluzijada”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari