Na estradi sve je fol

Nele Karajlić na Beer festu svirao pesme svoja tri bivša sastava

Ostavite komentar


  1. Ne pratim BEER FEST niti sam ikad bio ..ali je čudno da ste se uhvatili za Neletov koncert a po ko zna koji put ponovljeni Partibrejkeri Riblja Čorba YU Grupa VAN GOG očito vas ne tangira …na kraju krajeva i oni oteljavaju posao da zarade nešto jer rokerima baš i nije neko vreme mladosti .

  2. A u brate kakav tekst, ni da ti ga je Sejo iz Zagreba narucio. Prvo u bendu su u četvrtak nastupila čak tri orginalna člana Zabranjenog pušenja Drale, Kova i Nele za razliku od „pravog Zabranjenog pušenja“ na čelu sa Sejom, a čiji članovi nemaju veze sa Sarajevom, pa čak i sam Sejo koji već više od dvadeset godina živi u Zagrebu. Drugo Sejo nikad nije mogao Neletu da zabrani upotrebu imena Zabranjeno pušenje jer on nije ni dao ime bendu. Mozda bi mu eventualno mogao zabraniti da na svojim nastupima izvodi pesme Pušenja jer je većinu on napravio, ali sumnjam da bi imao obraza da to uradi. I on je sam svestan da je Nele personifikacija za Zabranjeno Pušenje. Pitanje je koliko bi pesme Pušenja bile danas u životu da ih Nele 80-ih i 90-ih godina nije svojom harizmom i energijom na pravi način prezentovao i izneo. Što se tiče Deje Sparavala i Emira Kusturice, kao fanu Zabranjenog pušenja nisu mi uopšte nedostajali jer su po meni oni glavni krivci što je Nele malo zastranio u rock n roll-u započevši sa njima onaj unca unca projekat koji ovde kod nas nikako nije mogao biti prihvaćen. Emir Kusturica nikad nije raspustio bend The no smoking orchestra. Taj bend trenutno nastupa u Rusiji sa novim frontmenom Dejom Sparavalom koji je preuzeo Neletovu ulogu u bendu kada je ovaj doživeo srčani udar. Toliko o prezentovanju činjenica od strane dotičnog novinara. A što se tiče same svirke na beer festu, kao neko ko prati Zabranjeno Pušenje „i ono lažno i ovo pravo“ više od 20 godina, mogu reći da je ovo bio jedan od boljih koncerata na kome su prezenovane stare pesme Zabranjenog pušenja.
    Jedino u čemu se slažem sa autorom teksta, a to je da bi bilo idealno spojiti Neleta i Seju, ali ne nikako u formi u kojoj je Sejo poslodavac koji čuva Neletovu radnu knjižicu, pa će ga sad kao primiti nazad u bend.Sejo može biti Zabranjno pušenje samo koliko i Nele, nikako više.

  3. A u brate kakav tekst, ni da ti ga je Sejo iz Zagreba narucio. Prvo u bendu su u četvrtak nastupila čak tri orginalna člana Zabranjenog pušenja Drale, Kova i Nele za razliku od „pravog Zabranjenog pušenja“ na čelu sa Sejom, a čiji članovi nemaju veze sa Sarajevom, pa čak i sam Sejo koji već više od dvadeset godina živi u Zagrebu. Drugo Sejo nikad nije mogao Neletu da zabrani upotrebu imena Zabranjeno pušenje jer on nije ni dao ime bendu. Mozda bi mu eventualno mogao zabraniti da na svojim nastupima izvodi pesme Pušenja jer je većinu on napravio, ali sumnjam da bi imao obraza da to uradi. I on je sam svestan da je Nele personifikacija za Zabranjeno Pušenje. Pitanje je koliko bi pesme Pušenja bile danas u životu da ih Nele 80-ih i 90-ih godina nije svojom harizmom i energijom na pravi način prezentovao i izneo. Što se tiče Deje Sparavala i Emira Kusturice, kao fanu Zabranjenog pušenja nisu mi uopšte nedostajali jer su po meni oni glavni krivci što je Nele malo zastranio u rock n roll-u započevši sa njima onaj unca unca projekat koji ovde kod nas nikako nije mogao biti prihvaćen. Emir Kusturica nikad nije raspustio bend The no smoking orchestra. Taj bend trenutno nastupa u Rusiji sa novim frontmenom Dejom Sparavalom koji je preuzeo Neletovu ulogu u bendu kada je ovaj doživeo srčani udar. Toliko o prezentovanju činjenica od strane dotičnog novinara. A što se tiče same svirke na beer festu, kao neko ko prati Zabranjeno Pušenje „i ono lažno i ovo pravo“ više od 20 godina, mogu reći da je ovo bio jedan od boljih koncerata na kome su se izvodile pesme Pušenja.
    Jedino u čemu se slažem sa autorom teksta, a to je da bi bilo idealno spojiti Neleta i Seju, ali ne nikako u formi u kojoj je Sejo poslodavac koji čuva Neletovu radnu knjižicu, pa će ga sad kao primiti nazad u bend.Sejo može biti Zabranjno pušenje samo koliko i Nele, nikako više.

  4. Beer Fest nije festival poput EXIT-a jer je besplatan ..ljudi više dolaze da se opuste popiju pivo i nazad kući i nije bitno koji je bend i ko i kako svira inače ne bi ponavaljali stalno jedne te iste bendove ..Za mene je Nele bio super.

  5. Kao veliki fan Zabranjenog pušenja svesna sam da to nije više onaj Nele. Nele sada živi stilom života na koji je pravio parodiju. Ali nismo isti ni mi ni država u kojoj živimo pa ni Zabranjeno pušenje. Postali smo svi parodija.Priča ko ima više prava na Zabranjeno pušenje Nele ili Sejo je apsurdna. Obojica čine Zabranjeno pušenje samo je taj Sejo pravničkom magijom zabranio Neletu upotrebu istog. I da ne moze Nele u Sarajevo jer ga je taj multikulti grad pre par godina proterao. Sejo bi ovde bio dobrodošao.Mozda je bolje pisati o Zabranhenom pušenju na jedan civilizacijski kritički i sveobuhvatan nacin kao o jednom specifičnom fenomenu a ne pljuvati Neleta. To je bar lako. On je sam a pojedinca je lakše napasti.Taj bend je apsolutni primer kreiranja realnosti. Čak su imenom Zabranjeno pušenje iskreirali Zabranu Neletu na to isto pušenje.Ne možemo Neletu zabraniti pušenje. Jer Zabranjeno pušenje nije to bez njega. I lako je sada pljuvati samog Neleta. Ali to pravi ljubitelji Zabranjenog pušenja ne bi smeli da rade. Jer tako pokazuju da su se samo folirali kada su ga slušali kao mladi i da ništa od tog fenomena nisu razumeli

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.