Na festivalu ,,Dani Zorana Radmilovića" izvedena predstava „Staklena menažerija“ 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U okviru pratećeg programa 33. Festivala ,,Dani Zorana Radmilovića“, danas je u sali Centra za kulturu u Kotlujevcu odigrana predstava Studenata IV godine glume Fakulteta savremenih umetnosti – Beograd, u klasi profesora Irfana Mensura i asistenta Srđana Ivanovića.

Na pitanje zašto ste se odlučili da na 33. Festivalu ..Dani Zorana Radmilovića“, vaši studente odigraju baš ovu prestavu, čuveni glumac i profesor glume Irfan Mensur izjavio je:

„Trenutno imam 15. studenata na klasi. Uradio sam šest predstava, nekoliko duodrama, jednu dramu sa tri lica i dve drame sa četiri lica. Svojim studentima uvek dozvolim da sami izaberu tekstove. Među prvima su došla ova četiri studenta i doneli su ,,Staklenu menažeriju“, za koju sam iskreno bio skeptik, ali sam je sa velikom strepnjom odobrio jer odgovara onome što se radi na trećoj godini glume a to su likovi i karakteri. ,,Staklena menažerija „, je klasik pozorišta u koji sam lično zaljubljen i koji sam 90-tih godina igrao zajedno sa Žarkom Lauševićem, Merimom Isaković i Ljiljanom Krstić, nekada i dva puta tokom dana“, rekao je Mensur.

Bila je hit predstava u Beogradu, kaže on, i sa njom su na Expo 92. išli kao predstavnici Jugoslavije u Sevilji.

„Ono što je takođe za ovu predstavu interesantno jeste da se ona stalno vrti u mom životu. Naime ja sam na akademiji prijemni ispit položio iz prve sa monologom iz ,,Staklene menažerije“. Moj najmlađi sin koji je poželeo da bude glumac, takođe je odabrao monolog iz ,,Staklene menažerije“ i to isti monolog sa kojim sam ja položio akademiju, i on je položio. Tako da je ,, Staklena menažerija “ komad koji je poseban u mom životu. Studenti koji su danas ovde na 33. Festivalu ,,Dani Zorana Radmilovića“, su srećni što sam ih odabrao da dođu i budu deo ovog značajnog Festivala jer su ovo njihovi prvi koraci i žargonski rečeno sudari sa publikom, što ih čeka ceo život ako nastave da se bave glumom“, kazao je Mensur.

U predstavi učestvuju: Negovan Antonijević, Maša Savić, Isidora Jejinić i Vukašin Mijković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari