Na Netflix stigao film o jednoj od najstravičnijih avionskih nesreća u istoriji 1Foto : APACHES ENTERTAINMENT - Album / Album / Profimedia

Na Netflixu je upravo izašao film Society of the Snow, koji govori o jednoj od najpoznatijih avionskih nesreća i stravičnim događajima koji su usledili nakon što se avion srušio u Andama 1972. godine.

Avion 571 leteo je iz Urugvaja u Čile i prevozio urugvajsku mušku ragbi ekipu na utakmicu kada se srušio duboko u snežnim planinama Anda.

Avion je pao nakon što su piloti počeli prerano da ga spuštaju budući da su bili sigurni da su došli na odredište iako je ono bilo udaljeno između 60 i 70 kilometara.

Preživelo je samo 29 putnika od njih 45, a ono što je usledilo je priča u koju je teško poverovati, piše Index. hr.

Nakon dugotrajne neuspešne potrage za avionom putnici su proglašeni mrtvima.

Posle skoro dva i po meseca spašeno je 16 putnika. Ali šta se događalo u ta 72 dana dok su bili sami u Andama?

Preživeli putnici u to su vreme su morali da ustanove rigorozne mere kako bi ostali živi.

Temperature su u šumama Anda išle i do 40 stupnjeva ispod nule, a pomenute mere koje su preživjeli morali da preduzmu uključivale su i kanibalizam.

Stoga film nije za one slabog želuca.

Society of the Snow bavi se ovim događajem iz perspektive ragbi igrača Nume Turcattija, a baziran je na istoimenoj knjizi iz 2008. godine koju je napisao Pablo Vierci, kolega sa univerziteta preživelih ragbista.

Reditelj filma je Huan Antonio Bajona, režirao je još jedan film katastrofe The Impossible, s Naomi Vots, Ijanom Mekgregoromi I mladim Tomom Holandom u glavnim ulogama.

U Society of the Snow glume urugvajski i argentinski glumci Enzo Vogrincic, Matijas Rekalt, Agustín Pardelja Felipe González, a film je oduševio kritičare na Venecijanskom filmskom festivalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari