Na Netflix stiže prvi dugometražni film pop zvezde Britni Spirs 1Foto: Pierre-Philippe MARCOU / AFP / Profimedia

Film zauvek prijateljice (Crossroads), prvi dugometražni film u kojem je glavnu ulogu igrala pop zvezda Britni Spirs, biće dostupan na Netflix -u od 15. februara, potvrdio je Variety.

Dramedija je premijerno prikazana istog dana 2002. godine, dok je Spirs bila na vrhuncu svoje karijere zahvaljujući pesmama Oops…I Did It Again i Baby One More Time, koje su je učinile komercijalno najuspješnijom tinejdžerskom muzičkom umetnicom svih vremena.

Spirs je u filmu otelotvorila tinejdžerku Lusi, povučenu, ali uzornu srednjoškolku koja je u detinjstvu imala prijateljice Kit (Zoë Saldaña) i Mimi (Taryn Manning). Kit je s godinama postala najpopularnija devojka u školi, dok je Mimi postala odmetnica i zatrudnela je, piše Index. hr
Iako su se s godinama udaljile, prijateljice iz detinjstva ponovo su se sastale na dan mature kako bi zajedno iskopale staru kutiju sa željama.

Lusi je htela da pronađe svoju majku koja ju je napustila kada je bila dete, Kit je želela da se uda, a Mimi da otputuje u Kaliforniju. Nakon što Mimi odluči da ostvari svoju želju iz detinjstva, Lusi i Kit krenu s njom na putovanje koje će im promieniti živote.

Dramedija Zauvek prijateljice bavi se temama kao što su tinejdžerska trudnoća, silovanje i napuštanje dece. Uz Spirs, Saldañu i Manning, u filmu glume i Dan Aykroyd, Beverly Johnson i Kim Cattrall.

Film je bio ispred svog vremena

Scenario za film napisala je Shonda Rhimes, kreatorka serije Uvod u anatomiju, a režirala ga je Tamra Dejvis.

Produkcijski tim koji su većinom činile žene bio je retka pojava u to vreme.

„Bile smo toliko ispred svog vremena uz afroameričku scenaristkinju, uz mene kao mladu rediteljku i sve te žene koje su pričale priču o ženama“, rekla je Davis u intervjuu za Variety.

Dejvis je prvobitn odbila da režira film, ali se predomislila nakon što je shvatila da je Spirs ozbiljna oko projekta.

„Provele smo celi dan zajedno i dokazala mi je da stvarno želi da radi na ovome, uloži potreban trud i da je ozbiljna oko toga“, prisetila se Dejvis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari