Na zatvaranju 27. "Dana Zorana Radmilovića" proglašenje najboljeg glumca festivala 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović Zaječar

Monodramom ,,Bog te mazo“ nastaloj po motivima romana ,,Osma ofanziva“ Branka Ćopića gde režiju potpisuje Tomo Kuruzović, a ulogu Pepa Bandića tumači Zoran Karajić iz šabačkog pozorišta, sinoć je završen Festival malih pozorišnih formi u Zaječaru.

Ova predstava igrana je skoro 1200 puta i publika u njoj uživa. Tako je bilo i u Zaječaru gde je Karajić na duhovit način pričao priču kako je kao krajišnik prošao sedam ratnih ofanziva, ali ga je na kraju sačekala ona osma za njega najteža – prilagodjavanje gradskoj sredini, novim životnim navikama i potpuno drugačijim okolnostima.
-Radujem se što gostujem u Zaječaru.Volim ovaj grad i vaše pozorište.Nije lako organizovati jedan ovakav festival.To znam jer i mi imamo jedan u Šapcu, a zove se ,,Pozorišno proleće“. Na moju veliku radost „Zoranovi dani“ idu dobro, predstave su odlične, a posebno pozdravljam ideju o maloj sceni koja će nadam se zaživeti ovde jer je prostor sjajan.- kaže Zoran Karajić, dodajući da se nikada nije takmičio jer je zapravo njemu pozorište život, a on taj život živi upravo na sceni.

Stručni žiri Festivala malih pozorišnih formi koji čine glumac Ivan Bekjarev, predsednik , Irena Stanković i Predrag Grbić-glumci zaječarskog pozorišta, proglasiće sutra veče na zatvaranju „Dana Zorana Radmilovića“ najboljeg glumca Festivala malih pozorišnih formi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari