Nagrada ovogodišnjeg festival pripala Svetlani Bojković 1Foto: PTK "Zoran Radmilović"

Svetlana Ceca Bojković dobitnik je Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na 26. Festivalu “Dani Zorana Radmilovića” odlučio je stručni žiri Festivala.

Ona je prve festivalske večeri igrala Dragicu u predstavi „Moja ti“ Olge Dimitrijević koju je u Ateljeu 212 režirala Aleksandra Milavić Dejvis. -Svetlana Bojković je diskretnim, nenametljivim, odmerenim, preciznim, šarmantnim, prirodnim i ubedljivim glumačkim izrazom izgradila lik Dragice. Ne upadajući u zamku patetičnosti, scenski efektno, uz veliku i značajnu podršku ostalih aktera, oživela je sudbinu junakinje sa margina savremene, neumoljivo surove civilizacije, oplemenjujući celokupnu atmosferu predstave duhovitim, emotivnim i nostalgičnim notama, navodi se u obrazloženju koji su potpisali glumac Ivan Bekjarev, predsednik i članovi stručnog žirija ravnatelj Kazališta u Virovitici Miran Hajoš i direktor Sterijinog pozorja Miroslav Radonjić, Nagrada „Krstomir Milovanović“ 26. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ po odluci žirija koji su činili

Frederic Poty, direktor Theatre de la Massue Nica, predsednik, Pavlinka Trifonova, direktor Državnog lutkarskog pozorišta u Vidinu, član i Mirko Stokić, akademski slikar i scenograf u zaječarskom pozorištu pripala je predstavi “Mrtve duše” Narodnog pozorišta u Nišu. Članovi žirija su svoju odluku obrazložili činjenicom da se od scenografija na ovogodišnjem Festivalu koje su bile prilično svedene, što nipošto nije umanjilo njihovu svrsishodnost, izdvojila scenografija koja je svojom estetskom koherentnošću, veštinom upravljanja scenskim prostorom, savršenom realizacijom rezultirala velikom teatralnošću i u potpunosti učinila odluku žirija jednoglasnom. Tako da nagrada za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ pripada scenografu Ani Đorđević odnosno Narodnom pozorištu iz Niša i predstavi „Mrtve duše, navodi se u obrazloženju žirija.

“Hipnoza jedne ljubavi” Zvezdara teatra je po glasovima publike, prosečna ocena bila je 9,83, proglašena za najbolju predstavu festivala. Festivalske nagrade dobitnicima biće uručene večeras, kada će Pozorište Timočke krajine “Zoran Radmilović” u čast nagrađenih premijerno igrati komad “Krađa, svađa itd” Miroljuba Nedovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari