Nagrađeni Zahar Prilepin i Dušan Kovačević

Uručene književne nagrade Andrićevog instituta

Ostavite komentar


  1. E, moj Dusane Kovacevicu, ko ti, i gde, daje nagradu za zivotno delo. Samozvani graditelj, bivski uspesni reziser, danas kontroverzni poslovni covek. A te zidine su sagradjene od razvaljenih spomenika kulture u BiH. Ako ne zasluzujes neku pravu drazavnu nagradu za zivotmo delo, ne treba ti ni ta. Zasluzujes bolje.

Ostavite komentar


Kultura

"Žao mi je svake cigle, ali sami su birali carstvo kome će se privoleti": Sagovornici Danasa o stanju u kom se nalazi čuveno zdanje Udruženja književnika Srbije 8

„Žao mi je svake cigle, ali sami su birali carstvo kome će se privoleti“: Sagovornici Danasa o stanju u kom se nalazi čuveno zdanje Udruženja književnika Srbije

- Ne želim da se ponavljam niti da govorim o ovom problemu ono što je već rečeno. Prokišnjvanje i ruiniranje zgrade u Francuskoj 7, sedištu tri udruženja UKS; SKD I UKPS, koje je u poslednje vreme izazvalo medijsku pažnju, čini mi se da je ostavilo u senci druge probleme sa kojima se ova društva suočavaju godinama. Sanacija i rekonstrukcija neće ih rešiti – kaže Nenad Milošević predsednik Upravnog odbora Srpskog književnog društva  čije se prostorije takođe nalaze u zgradi na adresi Francuska 7 u Beogradu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.