Najbolja i najlepša dečja knjiga

Ostavite komentar


  1. Sve ste pobrkali. Nagrada koju je dobila knjiga "Sve je u redu" Jasminke Petrović ne zove se najbolja dečja knjiga, već DEČJA KNJIGA GODINE, što svakako nosi i veću težinu. Ovu nagradu nije dobila nijedna druga knjiga!
    U sasvim drugu kategoriju spada Nagrada za najlepšu dečju knjigu koja je ustanovljena pri put ove godine.
    Nagradu za najlepšu dečju knjigu dobila su 3 naslova:
    1. "Putovanje po Srbiji" autora Simeona Marinkovića sa ilustracijama Marice Kicušić u opremi Dušana Pavlića, u izdanju Kreativnog centra.
    2. "Šumkula u škripcu" autora Ljubivoja Ršumovića sa ilustracijama Dušana Petričića u opremi Jelene Radojčić, u izdanju Lagune.
    3. "Singi Lumba" autora Slavimira Stojanovića sa ilustracijama i u opremi autora, u izdanju Lagune.
    Sve tri knjige su u najboljem smislu ispunile kriterijume Nagrade za najlepšu dečju knjigu jer svojim vizuelnim sadržajem i opremom podstiču dečiju kreativnost i maštu, pozivajući na razvoj dečjeg stvaralaštva.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.