najbolja serija reservation dogsFoto: FX Networks / Everett / Profimedia

 

Svake godine, najbolja serija može da bude samo jedna, iako se veći svetski sajtovi neće složiti oko toga.

I Rolling Stone je napravio listu najboljih, a možda će vas iznenaditi koja serija je po njima najbolja serija u 2023. godini.

Krajem maja, u jednoj istoj nedelji su Ted Lasso, The Marvelous Mrs. Maisel, Succession i Barry objavili svoje poslednje epizode.

To su serije koje su dominirale na dodelama nagrada i mnogim listama najboljih serija tokom prethodnih godina, a sve su se završile u roku od pet dana.

Između tog velikog oproštajnog vikenda i holivudskih štrajkova, mnogi striming servisi shvatili su da nije baš održivo da imaju više od 500 serija.

Usred svega toga, mnogi se pitaju da li je kraj maja označio jedan mali kraj u eri televizijskih serija i da li će u budućnosti biti manje originalnih serija.

Međutim, većina serija sa Rolling Stone liste nisu se završile i mnoge od njih će verovatno tek pridobiti puno fanova i nagrada.

Najbolja serija godine je Reservation Dogs

Najboljim ovogodišnjim ostvarenjem Rolling Stone je proglasio Reservation Dogs, FX-ovu seriju o četiri tinejdžera koji žive u ruralnoj Oklahomi i sanjaju o begu i životu u Kaliforniji, piše Index.hr.

Ber (D’Pharaoh Woon-A-Tai), Elora (Kawennahere Devery Jacobs), Vili (Paulina Alexis) i Čiz (Lane Factor) shvate da im je za beg iz sredine potreban novac, a do njega pokušavaju da dođu obavljajući niz manjih zločina u naselju u kojem žive.

Paralelno im se događa niz urnebesnih dogodovština, a naslov serije je mali tvist na Tarantinov klasik Reservoir Dogs.

Ova, najbolja serija godine, takođe je velika stvar za zajednicu autohtonog američkog stanovništva koja je vrlo malo ili nije uopšte zastupljena u današnjoj pop kulturi.

Sigurno ne na način kako su ih Taika Vaititi i reditelj Sterlin Harjo prikazali.

„Nikada nije bilo serije poput Reservation Dogs, komedije o domorodačkim tinejdžerima koji odrastaju u rezervatu u ruralnoj Oklahomi.

Nadajmo se da će opet biti ovakvih, posebno nakon remek-dela poslednje sezone u kojoj se svaka epizoda činila drugačijom od iduće, i u kojoj bi jedne nedelje mogla biti najsmešnija stvar na televiziji, a druge nedelje najtužnija.

Celo vreme, Reservation Dogs je hodao po tankoj liniji o tome koliko želi da tretira natprirodni domorodački folklor kao stvarni činjenik u životima te dece i koliko je toga trebalo da postoji u njihovoj mašti.

Bez obzira u šta ste odlučili da verujete, Reservation Dogs bila je magija najvišeg kalibra“, objasnili su svoj izbor iz popularnog časopisa.

Na drugom mestu nalazi se The Bear, a slede ga Succession, Poker Face, The Last of Us, Beef, Blue Eye Samurai, Cunk on Earth, Somebody Somewhere i Party Down.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari