Najbolje "Konstelacije" 1

Posle nedelju dana i pet predstava, svečanom dodelom nagrada, pred prepunom dvoranom kulturnog centra u Topoli završen je četvrti festival duodrame.

Žiri kojim je predsedavao reditelj Nebojša Bradić, a u čijem su sastavu bili i glumica Ana Sofrenović i dramaturg Željko Hubač, dodelio je nagrade.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Ana Mandić za ulogu Marijane u predstavi „Konstelacije“, ostvarivši upečatljivu i nadasve uzbudljivu ulogu mlade žene koja, u vrtlogu izuzetnih životnih okolnosti, uspeva da sačuva nadu. Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je LJubomir Bandović za ulogu Mede u predstavi „Čorba od Kanarinca“. Po obrazloženju žirija u tragikomičnoj roli Mede, Bandović slojevitim glumačkim sredstvima nosi predstavu u furioznom ritmu koji osvaja i pleni. Gran pri festivala za najbolju predstavu dodeljen je „Konstelacijama“ po tekstu Nika Pejna, u režiji Aleksandre Milavić Pejn.

Nagradu publike je dobila predstava „Čorba od Kanarinca“, po tekstu Miloša Radovića, u režiji Staše Koprivice. Prvi put ove godine dodeljena je i specijalna nagrada za likovnost, koju je dobila predstava „Tvoja ruka u mojoj“, po tekstu Kerol Rokamore, u režiji Nebojše Dugalića.

Festival je zatvorio predsednik opštine Topola Dragan Živanović. Posle oficijelnog dela topolska publika je imala priliku da vidi monodramu „Sve najbolje od Milenka Pavlova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari