najbolje serijefoto: FX Promo

Kritičari američkog časopisa „The Hollywood Reporter“ odabrali su najbolje serije u prvoj polovini 2024. godine.

Baby Reindeer (Netflix)

Jedna od najšokantnijih serija 2024. svakako je Baby Reindeer, nastala po scenariju Ričarda Gada, koji je ujedno i glavni glumac. Radnja se vrti oko Donija, ambicioznog muškarca koji se preselio u London kako bi ostvario san o karijeri stand-up komičara.

U kasnim dvadesetima Doni još uvek nije ostvario svoj san i radi u pubu, gde jednog dana dolazi Marta. Ona se smeje njegovim šalama i pokazuje interesovanje za njega. Kako se njihovo prijateljstvo razvija, ispostavlja se da Marta ima kriminalnu istoriju uhođenja i da je postala opsednuta Donijem. Serija je bazirana na Gadovom stvarnom iskustvu te kroz crni humor istražuje ozbiljne teme.

Extraordinary (Hulu)

Džen živi u svetu u kom svi imaju supermoći. Svi, osim nje. Extraordinary je mešavina sitkoma i priče o egzistencijalnoj krizi, gorko-slatka komedija o pronalaženju svog puta u svetu.

Fantasmas (HBO)

U ovoj seriji scenarista, redatelj i komičar Hulio Tores priča fantastičnu priču u šest delova o tome kako je izgubio zlatnu minđušu.

God Save Texas (HBO)

God Save Texas zapravo su priče o Teksasu ispričane kroz prizmu tri reditelja, beležeći prošlost, sadašnjost i budućnost te američke savezne države.

Hacks (Max)

Hacks istražuje mentorstvo i prijateljstvo koje se formira između Debore Vens, legendarne komičarke iz Las Vegasa, i 25-godišnje autsajderke sa kojom sarađuje.

Mr. & Mrs. Smith (Amazon)

Nova verzija filma s Bredom Pitom i Anđelinom Žoli iz 2005. prikazuje dvoje stranaca koji su dobili posao u špijunskoj agenciji i moraju da rade zajedno kao muž i žena. Svake sedmice preuzimaju novu misiju i kreću u vezu koja nalikuje pravoj, no onda počnu imati „prava“ osećanja. U glavnim ulogama su Donald Glover, Maja Erskine, Alexander Skarsgard, Elza González, Sara Polson, Šeron Horgan i Ron Perlman.

Ripley (Netflix)

Psihološka miniserija Ripley temelji se na serijalu knjiga o Tomu Ripliju, spisateljice Patricije Hajsmit. Radnja prati prevaranta Riplija u Njujorku u ranim 1960-im godinama. Jedan bogataš ga unajmljuje da otputuje u Italiju i uveri njegovog sina da se vrati kući. Riplijevo prihvatanje posla prvi je korak u komplikovani život pun prevara, krađe i ubistava.

Shogun (FX)

Shōgun je adaptacija romana Džejmsa Klavela, čija je radnja smeštena u Japan 1600. godine, u osvit građanskog rata tokom kog se gospodar Joši Toranaga (Hiroyuki Sanada) bori za život nakon što se Regentsko veće okrenulo protiv njega. Kad misteriozni brod stigne u obližnje ribarsko selo, dolazi kapetan broda noseći tajne koje bi mogle pomoći Toranagi.

We are Lady Parts (Peacock)

Ove je godine izašla druga sezona serije We are Lady Parts, koja pruža pogled na uspone i padove članica muslimanskog ženskog punk benda Lady Parts, kroz oči Amine Hussein, štreberke koja postane glavna gitaristkinja ovog benda.

Welcome to Wrexham (FX)

Ove godine dočekali smo i treću sezonu dokumentarne serije „Welcome to Wrexham“, koja govori o kupovini i upravljanju Wrexham AFC-om, jednim od najstarijih fudbalskih klubova, dvojice holivudskih glumaca, Rajana Rejnoldsa i Roba McElhenija. Izlazak četvrte sezone planiran je za 2025. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari