Najbolje serije koje su otkazane 2022. godine 1Foto: Youtube Printscreen/ Prime Video AU & NZ

Otkazivanje serije nikada nije lako za tvorce, a retko kad i za fanove, ali neke od njih dobiju šansu da završe svoju priču bar na neki način, dok druge jednostavno moraju da se završe naprasno, na opšte nezadovoljstvo.

Ove godine smo imali slučajeve serija čiji tvorci su na vreme bili obavešteni da će im to biti poslednja sezona, ali i nekolicinu onih koji nisu imali taj luksuz. U nastavku nabrajamo one druge.

Tuca and Bertie

Iako je ova serija preživela jedno otkazivanje i prebacila se sa servisa Netflix na Adult Swim, odnosno HBO Max, drugi put sekira nije mogla da bude izbegnuta. Zanimljiv stil animacije u sebi je sadržao veoma važne teme od kojih je najbitnije prijateljstvo, a sve to pratila je mudra igra rečima i puno humora.

Autorka serije prethodno je radila na takođe popularnoj animiranoj seriji Bojack Horseman i taj duh se oseća i ovde i zato je kupio mnoge nove fanove. Iako je serija mogla da traje mnogo duže, ipak ostaje 30 epizoda kojima se uvek možemo vratiti.

Made For Love

https://www.youtube.com/watch?v=lvWgNSLIULw

Iako mnogi nisu očekivali ni da će serija uopšte dobiti drugu sezonu, za treću ipak nije bilo dovoljno argumenata. U pitanju je vrlo čudna postavka i okruženje koje, između ostalog, uključuje delfine koji pričaju, moždane implante i blago rečeno nezdravu muško-žensku dinamiku što sve predstavlja odličnu osnovu za istraživanje ljudske psihe.

Uprkos tome, nećete pogrešiti ako seriji date šansu da bude nešto neočekivano, što će vas iznenaditi i razbiti kalup u odnosu na bilo šta što ste gledali pre toga.

I Know What You Did Last Summer

Nakon što je par filmova ili filmskih serijala dobilo svoj nov život u vidu serije, i ova horor franšiza je došla na red i rezultat je jedna još krvavija verzija priče koju su mnogi obožavali dve decenije ranije. Ono što se može zameriti je previše kutaka priče koja nikako ne uspeva da ostvari svoj pun potencijal, a za koji joj je trebalo bar još sezonu, dve.

Becoming Elizabeth

https://www.youtube.com/watch?v=0eX6uiDkpeM

Serija o životu kraljice Elizabete I kada je bila mlada delovala je kao dobra ideja sa potencijalom za puno epizoda, ali je ipak doživela samo jednu sezonu. Dobili smo pogled na mladu ženu sa puno dilema i na životnoj raskrsnici, ali na jedan prilično kompleksan način. Glavna glumica je odlično prikazala šta sve zna i verujemo da će se za njeno ime tek čuti u glumačkom svetu.

Kevin Can F*** Himself

Za one koji vole mešanje žanrova i nešto inovativno, ova serija je ponudila nešto što niko drugi nije uradio do sada. Pratimo život bračnog para, ali tako da se njihove perspektive potpuno razlikuju.

Iz ugla muža, sve je veselo i šareno, dok je iz ugla žene sve noćna mora iz koje naizgled nema izlaza. Svi glumci su odlično obavili svoj posao i zbog toga je svaki trenutak serije ubedljiv. Iako je ona došla do svog kraja, verujemo da je moglo da bude još puno epizoda.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari