Najveće nepravde u istoriji dodele Oskara

Ostavite komentar


  1. Povratak ratnika, što je, da se razumemo, veoma dobar film, pobedio je Lovca na jelene, što je jedan od najboljih filmova svih vremena.

  2. Za neke ocene se slazem, a posebno za Hickoka, ali sa druge strane je po meni Forest Gamp zasluzeno najbolji, i bolji od Pulp fiction. Crash je fenomenalan film, a li na zalost Brokeback mountain nisam gledao pa ne mogu da komentarisem.

  3. Pobeda filma Crash uopste nije nepravda, taj film je izvanredan, jeste i Brokeback bio odlican, ali Crash je jedan od onih jedinstveno dobrih filmova koji ostave dugi utisak na coveka, i imao je plejadu odlicnih glumaca u postavi, cak i ovogodisnjeg pobednika Brendana Frejzera. Brokeback je dobio za ono sto i zasluzuje = za glumu.
    Nepravedan je svaki Oskar koji su dobili Tom Henks, Tarantino, Fincer, Nolan, Del Toro, Gvinet Paltrou, Hale Beri i nominacije za gluposti kao sto su Blonde ili Kristen Stjuart i sl.

  4. „Crash“ je daleko bolji i višestruko slojevit film u odnosu na „Brokeback Mountain“ – tu nije učinjena nepravda uopšte. Gej kaubojska ljubavna priča bila je samo to: nesrećna ljubav koja je na velika vrata uvela LGBT na veliko platno.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.