Najviše žalimo nas bez njega

Povodom smrti glumca Mihaila Miše Janketića, njegove kolege Voja Brajović, Irfan Mensur, Dragan Petrović Pele, i reditelji Darko Bajić i Predrag Gaga Antonijević

Ostavite komentar


  1. Ode Veliki, dobri naš Miša Janketić.
    Siromašniji za jednu glumačku gromadu dostojnu večnog pamćenja ostaje nam za utehu mlada garda koju nam je ostavio.
    Neka mu je laka zemlja.

  2. malo je dugutantno, nisam video da je to radila vasa novina, da toliko srpskih medija danas objavljuje pricu kako su mu majku ubili cetnici. Ko god je to uradio je zaista pokvaren da igra na tu kartu, da kombinuje i odlazak glumca ali malo zgrnuti koji poen za Radnicki protiv Gradjanskog nije naodmet. Moj naklon njegovoj zrtvi i teskom detinsjtvu, ali bi on za mene bio mnogo veliki, ogroman, da je recimo progovorio o smrti svoje majke, ali i smrti tolike crnogorske cetnicke omladine koju je predvodio Vladika Joanikije pobijenim od strane partizana. Mogao je da bude simbol pomirenja, simbol krika protiv bratske mrznje, ali ostade vecita komunjara na zalost. I cela prica da je prodao sestru za cipele nekoj dobroj zeni (koju su navodno cetnici zaklali zbog dva dukata) da bi posle bilo nije ni govorio sa sestrom. Veliko razocarenje da takav jedan talenat odlazi kao komunjara.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.