Najavljeni "Dani Vranja", gosti grupa "Galija" 1Biće gužve i ove godine u Vranju.

Osamnaesta po redu Kulturno turistička manifestacija „Dani Vranja“ ove godine biće održana od 27. do 31. avgusta na više lokacija u Vranju, uz više kulturnih turističkih i rekreativnih događanja, saopštio je danas Organizacioni odbor.

Glavni gosti ovogodišnje manifestacije biće legendarna grupa „Galija“, a svoje solističke koncerte održaće po prvi put u Vranju i Haris Džinović, Milica Todorović kao i Sara Jo. U muzičkim programima nastupiće lokalni izvorni pevači, kao i Hor muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Pored koncerata estradnih zvezda koji će tradicionalno biti održani na prostoru centralnog gradskog parkinga, ovogodišnja manifestacija prema najavama organizatora imaće i sadržaje za decu i odrasle čija će glavna lokacija biti u rekonstruisanom gradskom parku gde će biti postavljen scenski prostor.

Za vreme trajanja manifestacije biće više pozorišnih dešavanja, nekoliko nastupa glumaca na otvorenom prostoru, kao i folklornih ansambala i trubača. Biće promovisane i knjige , likovno stvaralaštvo ljudi sa juga Srbije a biće održani  etno i sajam knjiga.

Predviđeno je i održavanje Planinarskog maratona do Besne Kobile, kao i džipijada. Planiran je i sajam meda i vina, kao i više nastupa lokalnih i di džejava sa juga Srbije.

Glavni organizator uz podršku Grada Vranja je lokalna Turistička organizacija, uz podršku sponozora i lokalnih javnih preduzeća i kulturnih institucija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari